Doe het zelf tuinen
Image default
Winkelen

Het Weer in Borne – een lang artikel

Het weer in het Twentse Borne is altijd wisselend. Het is nooit bekend wat je kan verwachten aan het begin van elke dag en soms krijg je een verscheidenheid aan weersomstandigheden binnen één dag. Gelegen tussen de Sallandse Heuvelrug en de Achterhoek, heeft Borne een zacht klimaat dat veel buien en zonnige stormachtige perioden kent. Om een beter beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten als het om weer gaat in Borne, zullen we een blik werpen op de gemiddelde temperaturen, de neerslag, het klimaat en de beste tijden om Borne te bezoeken.

Gemiddelde Temperaturen

De gemiddelde temperatuur blijft in het algemeen wat oszillaties kennen tussen de koude temperaturen in de wintermaanden van november tot maart en de meer milde temperaturen in de lente- en zomermaanden. De gemiddelde wintertemperatuur in Borne ligt rond de 2,8° Celsius, terwijl de gemiddelde zomertemperatuur 16,8° Celsius daalt. Er zijn echter dagen dat het warmer of kouder is dan de gemiddelden.

Neerslag

De neerslag in Borne is redelijk goed verdeeld door het hele jaar heen. In de lente en de zomer is het erg warm en vochtig, terwijl de herfst er vaak koud en nat uitziet. De wintermaanden zijn gedomineerd door koude temperaturen, waarvan de meeste regenbuien komen tussen november en januari. Er valt gemiddeld 609 millimeter neerslag per jaar, met een hoogste waarde van 887 millimeter in november en de laagste waarde van slechts 22 millimeter in juli.

Klimaat

Borne heeft een gematigd klimaat, waarbij zowel warme als koude lucht uit het noorden en oosten normaal gesproken in de omgeving voorkomen. Omdat Borne relatief dicht bij de kust ligt, wordt het regelmatig getroffen door neerslag. Het hele jaar is er een kans op regen, maar de zomers en de herfst zijn over het algemeen de natste periodes. Zelfs in de zomermaanden kunnen er regenbuien voorkomen.

Beste tijd om Borne te bezoeken

Het beste moment om Borne te bezoeken ligt meestal tussen mei en september, als de temperaturen het warmste zijn. Je kunt meestal genieten van lange, warme en droge dagen. De meeste toeristen komen aan het begin van de zomer en aan het einde van het jaar omdat de temperaturen dan nog steeds op een voormalige hoge, maar acceptabele niveau blijven. Uiteraard moet je ook rekening houden met andere factoren zoals de feestdagen of andere evenementen die je wilt bijwonen tijdens je verblijf.

Conclusie

Al met al is het weer in Borne altijd wisselend, maar nog steeds aangenaam. Hoewel de wintermaanden altijd kouder zijn, kunnen temperaturen ook aangenaam zijn in de late herfst van oktober tot december. Regen komt vooral voor in de lente en de zomer, maar ook in de andere seizoenen kunnen er regenbuien voorkomen. De beste tijd om Borne te bezoeken ligt tussen mei en september, als de temperaturen het hoogst zijn. Als je meer wil weten over het weer in Borne, bezoek dan “weer in Borne”.

.