Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Gewasbescherming, hierom is het belangrijk

De term “gewas” verwijst naar een plant die wordt gebruikt voor de productie van planten voor de akkerbouw, tuinbouw en sierteelt. Het komt niet vaak voor dat het de teelt van hout en de productie van hout omvat. Het woord “was” is afgeleid van het woord “wassen” dat verwijst naar groei (vergelijk met het Duitse woord wachsen). Bepaalde gewassen worden ook gebruikt voor de productie van energie. Ook is het mogelijk om sierplanten zoals snijbloemen, planten en bomen te kweken.

 

Hierom moet je kiezen voor gewasbescherming

Het beschermen van gewassen is het proces van het nemen van maatregelen om een ​​goede ontwikkeling van een plant te waarborgen. Vaak gaat het om het aanpakken van onnatuurlijke plantengroei en ziektes. Vroeger werden ze zoveel mogelijk vermeden door biologische teelttechnieken. Chemische gewasbeschermingsmiddelen ontstonden in de jaren veertig. Veel van hen waren efficiënt voor landbouw en tuinieren. Ze kunnen echter schadelijk zijn voor het milieu.

 

Je hebt gewasbescherming in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je gaan voor een vloeistof die je gewas beschermd, maar je kunt ook gaan voor een kas. Een kas is een hok die de insecten buiten houdt door de een “huis” te bieden aan de gewassen die in de kas staan. Deze kassen zijn er in alle soorten en maten. Je hebt tuinkassen voor in je tuin en verder heb je nog andere kassen die je bijvoorbeeld kunt inzetten in je kantoor.

 

Geschiedenis van gewasbescherming

In de jaren zestig van de 20e eeuw werd de gevaren van deze stoffen erkend. Alternatieve methoden werden gezocht en uiteindelijk ontdekt. Vooral de bestrijding van natuurlijke vijanden heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de reductie van de chemische stof. Tegenwoordig zijn bestrijdingsmiddelen meer gericht op het welzijn van de aarde en bepaalde efficiëntie waarmee ze kunnen worden ingezet. Hierdoor worden chemicaliën tot wel bijna 90% meer gebruikt in vergelijking met 20 jaar eerder. Een andere mogelijkheid is om gevaren mechanisch aan te pakken. Machines beheren het onkruid op dezelfde manier als schoffels. Nu hebben we het over geïntegreerde teelttechnieken.

https://www.koopjetuinkas.nl/kweek-accessoires/gewasbescherming