Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Geef je tuin deze zomer een make over

Je tuin is een plek waarin je heerlijk wil ontspannen in de warme zomermaanden. Deze plek verdient ook de aandacht toch? Je kunt je tuin gemakkelijk een make over geven door gebruik te maken van composiet vlonderplanken met houtnerf. Deze zijn gemakkelijk zelf aan te leggen en veranderen in een ogenblik de gehele uitstraling van je tuin. Ik vertel je er graag meer over.

Laag in onderhoud

Wanneer je optimaal wil genieten van je tuin heb je geen zin om iedere week onkruid weg te halen of te moeten schoonmaken. Wanneer dit herkenbaar in je oren klinkt zijn composiet vlonderplanken wellicht de oplossing voor jou. Doordat je eerst een worteldoel monteert tussen het basisprofiel en de vlonders, heeft onkruid geen mogelijkheid meer om in jouw tuin te komen. Ik kan je al horen denken, vlonders gebruik je toch alleen bij het water? Dit is niet waar. De vlonderplanken zijn natuurlijk uitermate geschikt voor bij het water, maar je kunt er ook gemakkelijk een terras van maken. De houtnerf zorgt ervoor dat de planken eruit zien als hout, terwijl het eigenlijk composiet is.

De vlonders zijn kleurvast, ze zullen dus niet verkleuren door de zon en andere weersinvloeden en ze zijn slib bestendig, wat extra handig is rondom het zwembad. Zo zorg je ervoor dat je niet meer gemakkelijk kunt uitglijden. Dankzij de speciale reiniger is schoonmaken een fluitje van een cent.

Makkelijke montage

Composiet is licht van gewicht. Dat betekent dat het ook zeer geschikt is voor dakterassen en makkelijk te monteren is. Je hoeft er niet sterk voor te zijn. De vlonders van Twinson hebben een hele duidelijke handleiding wat montage betreft. Het handige klik systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk de planken in de basis kunt klikken, in iedere vorm die je wil.

Composiet vlonderplanken zijn makkelijk op maat te zagen, vrezen of vijlen. Het is net zo bewerkbaar als hout. Dankzij de onzichtbare montage kan je ook nooit iets van schroeven terugzien bij het eindresultaat.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

Tegenwoordig zijn composiet vlonderplanken op veel verschillende plekken beschikbaar, zowel in de fysieke bouwmarkten als in webshops. Wanneer je ervoor kiest om ze online te bestellen, moet je wel goed opletten dat je te maken hebt met een officiële dealer. Die kan je de service en garantie bieden die je verdient.

Gerelateerde artikelen

Je zonnepanelen zelf installeren? Het kan perfect!

Een tuinpoort kopen? Hier kun je op letten

Kunstgras Apeldoorn voor een mooi uitziend groen grasveld