Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Bouwen en verbouwen - Figuurglas


Figuurglas

In sommige oude gebouwen kom je het nog tegen: antiek figuurglas. Het laat licht door en er zijn contouren zichtbaar, maar toch is er niet direct inkijk. Zo wordt het gevoel van privacy ondersteund. Figuurglas is nog steeds in de mode, alleen niet voor iedereen weggelegd. Dat veel mensen de verschillende motieven in glas kunnen waarderen, laat de collectie aan glasfolie zien in diverse bouwcentra.

Figuurglas of glasfolie

Figuurglas is natuurlijk vele malen origineler en kent natuurlijk het voordeel dat er geen bobbeltjes ontstaan bij het plaatsen. Het aanbrengen van plakplastic of glasfolie is een nauwkeurig werkje. Er zijn zelfs gespecialiseerde bedrijven die dit bij u thuis of op kantoor komen aanbrengen. Dan heeft u een professioneel resultaat zonder irritante hobbels, bobbels, scheuren en strepen. Voor het oog lijkt glasfolie op figuurglas, maar wanneer u het glas aanraakt voelt u het verschil meteen.

Voordelen van glasfolie en statische folie

Het voordeel van glasfolie is dat het gelijk veiligheid geeft. Bij breuk valt het glas niet direct in scherven uiteen. Ook kun je na verloop van tijd het motief vervangen voor een andere. Dit is wel een intensief werkje, want de lijmlaag van glasfolie laat niet makkelijk los. Dit gaat gemakkelijker door er een föhn op te richten. De warme lucht laat de lijmlaag smelten. Om dit euvel te voorkomen is statische folie een goed alternatief. Statische folie is ook verkrijgbaar in motieven die op figuurglas doen lijken. Statische folie is tijdens het aanbrengen makkelijk te corrigeren.

Voordelen van figuurglas

Het vervaardigen van figuurglas gebeurt geautomatiseerd. Tijdens het proces wordt het motief in het glas gedrukt. Het glas wordt tussen twee rollen doorgevoerd. Op een van de rollen staat het motief in spiegelbeeld. Tegelijktijdig wordt het glas sterk afgekoeld. Het motief in het figuurglas is dus van blijvende aard. Het voordeel is dat figuurglas veel meer keus biedt in kleuren en motieven

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Figuurglas/