Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Ervaar het plezier van een stoere Douglas tuintafel

De zomer is in aantocht en we brengen steeds meer tijd door in onze tuin of op het terras. Heb je zin in nieuwe tuinmeubelen zoals een tuintafel? Dan zoek je waarschijnlijk een tuintafel die duurzaam, stijlvol en sfeervol is. Dan is de Douglas tuintafel zeker iets voor jou. Douglas hout wordt steeds populairder vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. 

De herkomst van Douglas hout

Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar, een naaldboom die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. In de 19e eeuw werd de boom naar Europa gebracht en sindsdien wordt hij veel aangeplant in West-Europa. Het hout van de Douglas spar is geliefd vanwege zijn duurzaamheid en mooie uitstraling.

Duurzaamheid van Douglas hout

Douglas hout is een zeer duurzame houtsoort. Het heeft van nature een hoge weerstand tegen schimmels, insecten en rot. Hierdoor gaat het hout lang mee en is het uitermate geschikt voor gebruik buiten. Douglas hout wordt dan ook vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubelen, schuttingen, pergola’s en andere constructies in de buitenlucht.

De esthetische aantrekkingskracht van Douglas hout

Douglas hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het heeft een roodbruine kleur en een mooie vlamtekening. Het hout is ook vrij zwaar en heeft een fijne nerf, wat het een luxe uitstraling geeft. Doordat Douglas hout veelal onbehandeld wordt gebruikt, behoudt het zijn natuurlijke uitstraling en vergrijst het op een mooie manier na verloop van tijd.

De voordelen van een Douglas tuintafel

Een Douglas tuintafel is een aanwinst voor elke buitenruimte. Een tuintafel van Douglas hout geeft een warme en gezellige uitstraling aan je tuin, balkon of terras. Een Douglas tuintafel is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw buitenruimte past. Hieronder hebben we de voordelen van een Douglas tuintafel voor je op een rijtje gezet.

  • Duurzaamheid: Douglas hout is van nature zeer duurzaam, waardoor een Douglas tuintafel lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.
  • Sfeervol: Door de warme uitstraling van Douglas hout geeft een tuintafel van dit materiaal je buitenruimte een gezellige sfeer.
  • Uniek: Elk stuk Douglas hout heeft zijn eigen unieke vlamtekening, waardoor elke tuintafel van Douglas hout uniek is.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een Douglas tuintafel vergt weinig onderhoud. Het hout kan onbehandeld blijven en vergrijst op een mooie manier na verloop van tijd.
  • Stevigheid: Douglas hout is vrij zwaar en heeft een fijne nerf, wat het een stevige en solide houtsoort maakt.
  • Veelzijdig: Een Douglas tuintafel is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor er altijd wel een model is dat bij jouw buitenruimte past.

 

Waarom een Douglas tuintafel kopen?

Een Douglas tuintafel is een investering waar je lang plezier van zult hebben. Het hout gaat lang mee en vergt weinig onderhoud, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt. Bovendien geeft een Douglas tuintafel je buitenruimte een warme en gezellige uitstraling, waardoor je er graag tijd doorbrengt. Of je nu met vrienden wilt barbecueën, of gewoon lekker wilt relaxen in je tuin, een Douglas tuintafel biedt de perfecte plek om dit te doen.