Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe tuin aanleggen doe je zo

Ben jij van plan een nieuwe tuin aan te leggen, of wil je dit laten doen en wil jij weten hoe dit te werk gaat? De eerste stap in een tuinaanleg is een tuinontwerp maken, dit kan jij zelf doen of samen met een professional. De professionals zullen samen stap voor stap met jou in overleg het ontwerp helemaal naar wens maken. Dit kan jou veel tijd besparen, zeker als je bepaalde wensen hebt.

 

Denk bijvoorbeeld aan wensen zoals, ik heb genoeg ruimte maar weinig groen. Ik heb een kleinere tuin en wil deze ruimer laten lijken. Ik wil een overkapping in de tuin maar ook een zitgedeelte met veel planten en bloemen. Dit zijn allemaal wensen waar een professional mee aan de slag kan gaan. Stel voor jezelf alvast een budget op zodat je dit ook kan doorgeven, zo kunnen zij ook advies geven tijdens het ontwerpproces.

Een tuin op de manier hoe jij het voor ogen ziet

Naast dat deze professionals een tuinontwerp samen of voor jou kunnen maken, kunnen zij ook de tuin aanleggen. Dit bespaard jou ontzettend veel tijd, tijd die jij kunt besteden aan andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan gras wat gelegd moet worden, een hovenier zorgt voor een hoge kwaliteit en werken op een gestructureerde manier.

 

Hoveniers hebben verstand van hoe een tuin aangelegd moet worden en zullen ervoor zorgen dat jij helemaal tevreden bent. Zo is je tuin in goede en belangrijker nog groene handen! Het tuinontwerp is vaak kosteloos, daarnaast zorgen zij voor een heldere communicatie. Zorg samen voor een realistische planning, hoe lang duurt het om de tuin die jij voor ogen hebt tot werkelijkheid uit te laten komen.

Een tuinontwerp laten maken

Naast dat je het tuinontwerp kan laten maken, kan jij ook alvast een ruwe schets maken van de omvang van jouw tuin en jouw wensen. Denk aan een checklist waarin je alvast wat punten kan opschrijven. Wil jij bomen in jouw tuin, heb jij een schuur, wil je stenen of grind? Wil je een eettafel en misschien wel een loungehoek, hoe zie jij het voor ogen? Dit zijn belangrijke aspecten om goed over na te denken.