Doe het zelf tuinen
Image default
Bomen

Een boom verplaatsen

Heeft u een boom in de tuin en wilt u deze boom verplaatsen? Dan is het aan te raden uzelf goed in te lezen en te bepalen of u deze klus zelf kan doen of dat u hulp nodig heeft van een hovenier. Een boom verplaatsen is niet heel makkelijk. Het is zwaar werk en geen klus die u makkelijk even in uw eentje doet. Daarnaast zijn bomen erg gevoelig en kwetsbaar. Als het verplaatsen niet op de juiste manier gebeurd kan het zijn dat de boom het niet overleefd. Ervaren hoveniers kunt u vinden via Vergelijk Hoveniers. Op de website van Vergelijk Hoveniers kunt u vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere hoveniers. Doordat u kunt opgeven waar u de hovenier precies voor nodig heeft zullen er alleen hoveniers reageren die ervaring hebben met, in dit geval, het verplaatsen van bomen. U kunt zelf de hovenier naar wens kiezen.

 

In welke periode kan een boom verplaatst worden

Bij het verplaatsen van de boom moet er zorgvuldig te werk worden gegaan. Bomen zijn tijdens de verplaatsing extra kwetsbaar, waardoor ze sneller ziektes kunnen oplopen. Het najaar of voorjaar, tussen oktober en maart, is de beste periode om een boom te verplanten. In deze maanden houdt de boom zijn winterslaap. In de winterslaap zitten er geen bladeren aan de boom en er is nog geen sapstroom op gang gekomen. Zit er vorst in de grond? Dan raden we aan nog even te wachten met het verplaatsen, anders kan de kluit van de boom beschadigd raken.  

Zieke boom? Bel een boomchirurg

Heeft u een boom in de tuin die ziek is? U kunt de boom laten verwijderen maar dit is vaak niet  nodig. Zieke bomen kunnen weer genezen als ze de juiste behandeling krijgen. Een boomchirurg onderzoekt hoe erg de ziekte is en wat de oorzaak is van de ziekte door middel van een bladanalyse, DNA onderzoek, bodemonderzoek en door monsters te nemen van het grondwater. Vervolgens kan hij bepalen of de ziekte behandeld kan worden en welke behadeling er precies nodig is. De boomchirurg zal een behandelplan opstellen en de nodige werkzaamheden uitvoeren. Bent u op zoek naar een goede boomchirurg? Kijk en vergelijk op VergelijkHoveniers.nl.  

https://www.vergelijkhoveniers.nl/