Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de zonweringstrends van 2021

Wil jij weten wat de zonweringstrends van 2021 zijn? Ieder jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en dat zorgt er ook voor dat er veel nieuwe trends zijn in zonwering, ook voor 2021. Er wordt voor 2021 vooral gekeken naar meer duurzaamheid en daar ligt ook met zonwering de nadruk op. Verder worden de temperaturen in Nederland ieder jaar hoger en dit betekent dat er veel meer behoefte is aan schaduw. Wat zijn de belangrijkste trends van zonwering voor 2021? Je leest ze hier. 

Trend 1: Meer schaduw op het terras

De zomers in Nederland worden warmer. Dit betekent onder andere dat er ook steeds meer behoefte is aan schaduw in de tuin. Je kunt een zonnescherm op maat plaatsen met staanders en geleiders. Hierdoor creëer je onder andere op het terras veel meer schaduw. Je hebt zo een koele plek in de tuin, ook wanneer er sprake is van tropische temperaturen. Zonwering is dan ook de beste oplossing om grote oppervlakten in te tuin te voorzien van schaduw. Er zijn tal van mogelijkheden waar jij op dit gebied van kunt profiteren voor in jouw eigen tuin. 

Trend 2: Zonwering op zonne-energie

Een andere trend is de focus die ligt op duurzaamheid. Dit zie je niet alleen in andere gebieden, maar ook als het aankomt op zonwering. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor zonwering op zonne-energie. Hoe werkt dit? Het zonnepaneel zorgt voor een volle accu, waardoor netstroom niet nodig is. Je hebt dus geen bedrading meer nodig. Dit is beter voor het milieu en daarnaast bespaar je ook vele geld. Je kunt onder andere screens kopen voor jouw tuin die werken op zonne-energie. Het werkt daarnaast ook op andere vormen van zonwering, zoals markiezen en rolluiken.

Trend 3: Complete terrasoverkapping met zonwering

Een derde trends op het gebied van zonwering is de complete terrasoverkapping. Dit kun je zien als een uitbouw van de woning. Het wordt een soort tuinkamer waarmee je extra leefruimte creëert en daarnaast ook gebruikt kan worden als werkkamer. Deze trend is vooral zichtbaar nadat er steeds meer mensen thuis zijn gaan werken. De complete terrasoverkapping zorgt ervoor dat je in het voorjaar geniet van een heerlijk voorjaarszonnetje. In de zomer heb je met deze overkapping een schaduwplek waar je volop kunt werken. De overkapping is het hele jaar door te gebruiken en is een echte aanwinst voor je woning.