Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de producten die jij nodig hebt om je tuin netjes te houden

Een mooie en goed onderhouden tuin is iets waar je trots op kan zijn, maar vergis je niet het onderhouden van een tuin kan erg veel werk zijn. In de tijd waarin we leven draait alles om het leven voor jou makkelijker maken. Zeker als het gaat om de apparaten voor het onderhouden van een tuin. Heb jij een mooie groene tuin? Dan zijn dit de gereedschappen die jij nodig hebt om je tuin netjes te houden. 

Een bladblazer van Ego

Een bladblazer van EGO is cruciaal als je veel tijd besteed aan het bij elkaar vegen en opruimen van bladeren. Een bladblazer van Ego heeft een goede accu waardoor je niet met een draad rond hoeft te lopen. Een bladblazer bespaart een hoop fysieke moeite die je zou moeten doen op het moment dat je alle bladeren bij elkaar moet vegen en handmatig op zou moet ruimen. Het apparaat blaast namelijk lucht met hoge snelheid uit, waardoor bladeren en ander afval weggeblazen wordt. Een bladblazer is daarom een handige tool om je tuin netjes en opgeruimd te houden. 

Een grasmaaier van Husqvarna

Heb jij een mooie grasmat in je tuin liggen? Dan is een grasmaaier van Husqvarna onmisbaar. Husqvarna brengt al jaren uitstekende tuinmachines op de markt en de grasmaaiers zijn daar geen uitzondering van. Een grasmaaier heeft een roterend mes dat het gras afsnijdt en in kleine stukjes versnipperd. Als je een grote tuin hebt, kun je het beste kiezen voor een maaier op benzine. Dit zijn maaiers waar je op kunt zitten en gemakkelijk grotere afstanden mee kunt afleggen. Als je een kleinere tuin hebt, is een handmaaier perfect. Handmaaiers zijn namelijk makkelijk te manoeuvreren wat ideaal is voor een compactere tuin. 

Een heggenschaar

Op het moment dat je tuin omringt is door een lange heg, is het fijn om een heggenschaar te hebben. Handmatig een heg snoeien is fysiek geen pretje en vaak ook erg tijdrovend. Bovendien ziet het werk na afloop er vaak wat slordig uit. Een automatische heggenschaar is dan een ideale oplossing. Het apparaat heeft namelijk messen die tegen elkaar bewegen en zo takken en bladeren afsnijden. Elektrische heggenscharen hebben een accu en zijn vooral geschikt voor het snoeien van grotere heggen. Een automatische heggenschaar zorgt ervoor dat een heg er als een geheel uit komt te zien. Een automatische heggenschaar knipt namelijk een groter oppervlak tegelijk af waardoor de heg recht blijft.