Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Dieren


Category Archives: Dieren

Welk vogelhuisje voor welke vogel?

Verschillende vogels, verschillende woonwensen. Dat klinkt logisch toch? Als je opzoek bent naar een leuk vogelhuisje voor de vogeltjes in jouw buurt, is het slim om je van te voren in te lezen in deze woonwensen. Zo zijn er extra veel vogeltjes te zien. Wij van Birdsupply stellen een lijstje voor je op met alle woonwensen per gebied.

Het drukke leven in de grote stad

Ben je een echt stadsmens? In het drukke gebied houden vogels ervan om hun nestje te maken in gaten van gebouwen. Ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen? Denk er eens aan om een speciale dakpan met een gat erin aan te schaffen. In de stad spot je de volgende vogeltjes:

 • Huismussen
  Een mus is gezelligheid, en daarom houdt de mus van meerdere huisjes bij elkaar.
 • Gierzwaluwen
  Een Gierzwaluw is gek op de binnenstad en gek op holtes, waarin ze op hun nestje kunnen broeden.

Tussen de bomen in het bos

Staat jouw huis in een bosrijk gebied? Dan trek je hele andere soorten vogels aan dan in de stad. Om ervoor te zorgen dat ook jouw vogelhuisje bezocht wordt, moet het huisje voldoen aan de wensen van de volgende vogelsoorten:

 • Mees
  Wil je graag mezen in je vogelhuisje? Dan is het van belang dat je de huisjes ongeveer 2-3 meter hoog ophangt. Meerdere vogelhuizen zijn geliefd, maar hang ze wel minstens 3 meter uit elkaar op.
 • Winterkoning
  De Winterkoning houdt van groen en voldoende dekking om een nest te bouwen. Hang het huisje daarom in de buurt van struiken of groene heggen.
 • Boomkruiper en Boomklever
  Over het algemeen stellen de Boomkruiper en Boomklever geen hoge eisen aan een vogelhuisje. Maar zoals de naam al doet vermoeden: ze zijn gek op bomen.
 • Bonte vliegenvanger
  Voor de Bonte Vliegenvanger hang je het huisje minimaal 2 meter hoog op. Heb je in de lente nog geen vogeltje van dit soort gezien? Geen zorgen, want deze vogelsoort arriveert laat in de lente.
 • Grote bonte specht
  Ook de specht is gek op bomen, maar past zich gemakkelijk aan aan de leefsituatie.

Op het platteland

Ben je woonachtig op het platteland met misschien wel je eigen boerderij? Een open landschap trekt weer andere vogels aan. Dit zijn vogelsoorten die je onder andere zal tegenkomen:

 • Mussen
  Zoals je misschien wel weet zijn mussen gek op gezelligheid. Hang daarom meerdere huisjes bij elkaar op ongeveer 2-3 meter hoogte.
 • Spreeuwen
  Het huisje voor de Spreeuw hang je op 2-5 meter hoogte. Dit vanwege dat ze oorspronkelijk nestjes bouwen onder de dakpannen, alleen bij nieuwbouwwoningen lukt dit niet altijd.
 • Zwaluwen
  Een huisje voor de Zwaluw ziet er anders uit dan gebruikelijk. De Zwaluw is namelijk gek op een half open huisje, het liefst in de vorm van een kommetje. Een plek net onder de dakpannen is een zeer geschikte plek.

De ruime, groene tuin

Heb je een grote tuin? Zeker als je veel nieuwe planten en struiken hebt, kan een vogelhuisje helpen. Vooral halfopen nestkasten zijn geliefd. Deze vogeltjes zijn net zo gek op je mooie tuin als jij:

 • Roodborst
  De Roodborst is gek op struiken en kruiden. Hang het huisje in de buurt van zulke struiken en zorg dat het op een droog plekje, uit de zon, hangt.
 • Winterkoning
 • Zwarte roodstaart
  De Zwarte Roodstaart houdt van droge, warme, lichte plekken en zo hoog mogelijk, soms zelfs hoger dan de dakrand.
 • Kwikstaart
  De Kwikstaart eet het liefst insecten. Ze broeden op plekken zoals in schuurtjes, nissen of onder de dakpannen.


https://www.birdsupply.nl/

Brokje raden

Doe dit acht of tien keer zodat je hond het spel echt begrijpt. Wissel vervolgens af onder welke kop u de traktatie plaatst. Wanneer uw hond de juiste beker selecteert, geef hem de traktatie. Als hij niet de juiste beker selecteert (wat zeker zal gebeuren), toon hem de traktatie onder de juiste kop, maar geef hem niet. Het klinkt eenvoudig voor ons, maar voor veel honden vereist dit serieus denken.

Doe dit acht of tien keer zodat je hond het spel echt begrijpt. Wissel vervolgens af onder welke kop u de traktatie plaatst. Wanneer uw hond de juiste beker selecteert, geef hem de traktatie. Als hij niet de juiste beker selecteert (wat zeker zal gebeuren), toon hem de traktatie onder de juiste kop, maar geef hem niet. Het klinkt eenvoudig voor ons, maar voor veel honden vereist dit serieus denken.

Meer denkspellen voor honden

Boktor Woerden kan je helpen om snel van je boktor plaag af te komen.

Laat je helpen en zorg ervoor dat je niet blijft zitten met die vervelende plaag van boktorren maar ga erop uit, laat je helpen door een specialist en leef vrij en veilig door. Boktor Woerden zorgt ervoor dat je snel van je boktor plaag af bent en zo kan je ervoor zorgen dat je weer verder kunt met je leven zonder last te hebben van boktorren. De vrouwelijke boktorren leggen eitjes in het hout. In alle kiertjes en gaatjes in het hout worden eitjes gelegd. Bij voorkeur doen ze dat in loofhout of naaldhout. Uit de eitjes die ze leggen komen larven die door het hout boren en dus voor veel moeilijkheden kunnen veroorzaken. Omdat er in het hout wordt geboord wordt het hout minder stabiel en kan dus breken of instorten. In de plek waar ze gelegd zijn leven de larven 5 jaar. In die 5 jaar vreten ze het hout helemaal leeg van binnenuit omdat daar de eitjes zijn gelegd. Dit gaat net zo lang door tot het ophoudt instort of zodanig verzwakt dat het breekt. Als je dit hebt in cruciale steunpilaren of balken die de hele constructie omhoog houden dan kan dit voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Laat boktor woerden je helpen.

Laat boktor Woerden je helpen om van je plaag af te komen

Wil jij ook graag van je boktor plaag afkomen? Dan kan boktor Woerden je helpen om er snel vanaf te komen zodat jij weer vrij kunt leven. Laat boktor woeden je helpen om snel en goed om te leren gaan met deze plaag want het is zo vervelend. Daarom is het noodzakelijk dat je snel van deze plaag af komt omdat het levensgevaarlijk kan zijn. Leer het herkennen en kom achter of je last hebt van boktorren of iets anders. En huur dan boktor Woerden in. Vraag boktor woerden om hulp.