Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Dienstverlening


Category Archives: Dienstverlening

Waar moet je op letten bij het renoveren van je woning?

Een renovatie beginnen is veel werk en er komen veel verschillende specialisten bij kijken. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot de renovatie en wat er precies allemaal moet gebeuren waar je allemaal hulp bij nodig hebt en hoelang de renovatie bijvoorbeeld gaat duren. Een renovatie moet gedaan worden door mensen die hier ervaring in hebben en daarom is het altijd het meest verstandig om hiervoor een bedrijf in te huren. Er zijn namelijk wel een paar dingen waar je op moet letten tijdens het renoveren van je woning

Aandachtspunten bij een renovatie

Wanneer je graag wat dingen wilt renoveren in je woning is het vooral belangrijk dat je ook aan de toekomst denkt. Het milieu wordt bijvoorbeeld ieder jaar belangrijker en daar wordt ook veel voor gedaan. Veel woningen worden milieuvriendelijker en daarvoor zijn bepaalde aanpassingen nodig. Maar voordat je gaat beginnen, denk dan aan deze dingen: 

 • Hoe zien de vloeren eruit? Zijn deze recht of staan ze krom?

 • Zijn er al plannen voor de woning? 

 • Zijn de kozijnen en deuren nog volledig goed of zitten er scheuren in?

 • Is de verwarmingsinstallatie nog goed genoeg?

 • Heeft de woning een volledige vergunning?

 • Zijn de technische voorzieningen in huis nog allemaal goed?

 • Zijn er vocht of schimmelplekken?

 • Is het huis volledig asbest vrij?

 • Is er extra thermische of akoestische isolatie nodig?

 • Zijn er uitbreidingsmogelijkheden?

 • Is het hout of van het dak of de ramen aangetast door parasieten of houtrot?

 • Wat is de toestand van de ramen, deuren, dak, vloeren en muren? 

Al deze dingen zijn behoorlijk belangrijk om te weten voordat je ook maar gaat beginnen. Wanneer alles is zoals het hoort te zijn en je dit zeker weet, kom je ook niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat de renovatie goed gaat en je daarna weer jaren kan genieten van je woning. 

 

Zelf zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna noodzakelijke investeringen, zeker met stijgende elektriciteitsprijzen. U kunt dankzij de zonnepanelen elk jaar duizenden euro’s besparen. Wat betreft extra kosten zoals installatie, dit kan ook worden vermeden bij het zelf zonnepanelen plaatsen. Hoewel we je niet aanraden dit alleen of zonder professionele hulp te doen, ken je jezelf als geen ander en weet je zeker hoe goed je dingen kunt doen. Voor een goede begeleiding raden we u echter aan om de instructies van ons op te volgen, we willen niet dat u uzelf bezeert tijdens het zelf zonnepanelen plaatsen. Zonder verder oponthoud, hier is hoe u zelf zonnepanelen kunt plaatsen, samen met belangrijke aspecten van de installatie.

 

Installeer de leiding en het platform

U moet eerst een geschikt platform kiezen voor uw zonnepanelen, deze kunnen zowel plat zijn of naar de zon gekanteld. De meest ideale locatie is het dak van uw huis, maar dit kan enkele installatieproblemen opleveren waarmee u rekening moet houden:

Niet alle daken zijn op dezelfde manier gebouwd.

 • ommige hebben niet de meest optimale blootstelling aan de zon.
 • ommige daken hebben periodiek een onderhoudsbeurt nodig, wat betekent dat u uw paneelopstelling hiervoor moet demonteren.U heeft
 • minder vrijheid om uw panelen te installeren.

 

Zelf zonnepanelen plaatsen

Veel panelen worden geleverd met montagebeugels die u eenvoudig aan uw platforms kunt bevestigen, vooral als de platforms van hout zijn. Voor stalen platforms of daken heeft u misschien een betere boor nodig en wees ook voorzichtig met dat dak. Als de panelen echter niet vooraf met beugels zijn bevestigd, kunt u contact opnemen met uw dealer om te informeren of de beugel wordt meegeleverd of waar u deze kunt plaatsen. Voor beugels zijn echter schuine beugels het meest ideaal, zet eerst de voorpoten vast. Zorg ervoor dat ze vierkant en gecentreerd zijn voordat ze op hun plaats worden vastgezet met schroeven of ander materiaal dat u heeft.

 

Bepaal de beste positie van de zon en zet de achterpoten vast

Voor grondplatforms heb je nu zeker veel meer vrijheid bij het kiezen van hoe je de zonnepanelen installeert. U kunt ook beslissen in welke richting ze moeten staan voor optimale zonneschijn. Zorg er echter voor dat u meteorologische gegevens gebruikt om de bewegingen van de zon in uw omgeving te bepalen, op deze manier kunt u het zonlicht maximaliseren op basis van de hoek en positie van uw panelen.

interieurbeplanting

Interieurbeplanting: sfeerverhogers bij uitstek

We hoeven u vast niet meer uit te leggen hoe gezond het is om planten in uw omgeving te hebben. Planten produceren zuurstof en dragen daarmee bij aan een aangenamer klimaat. We hebben het hier op de eerste plaats over uw privé omgeving. Maar in ieder bedrijf passen ook planten natuurlijk. Waarom zou u thuis wel planten hebben staan, maar niet op de zaak? Dat is immers ook nog eens de plek waar u op doordeweekse dagen heel wat uren aanwezig bent. Mocht u geen zin hebben in de verzorging: er zijn ook genoeg prachtige onderhoudsarme planten te koop. En kunstplanten zijn trouwens ook een prima keuze om te beginnen met uw interieurbeplanting.

 

Levende planten

Met levende planten brengt u leven in uw huis of bedrijf. Levende planten groeien en krijgen nieuwe blaadjes. Andere levende planten verkleuren of krijgen bloemen. Voor wie er oog voor heeft, voegen levende planten iets wezenlijks toe aan elk interieur. Afhankelijk van de ruimte die u beschikbaar heeft, kunt u kiezen voor een paar mooie potten of plantenbakken, of voor een hele plantenwand. Het is zaak om uw levende planten met zorg uit te kiezen. In de ene ruimte kunt u bijvoorbeeld groots uitpakken met een boomachtige plant, in de andere volstaan een paar kleine plantjes, bijvoorbeeld op de vensterbank. Zo geeft u uw eigen invulling aan uw interieurbeplanting.

 

Kunstplanten: levensecht

Vroeger was van afstand al te zien dat iemand een kunstplant had staan. Tegenwoordig worden kunstplanten o.a. van zijde gemaakt, waardoor ze levensecht ogen. Kunstplanten of zijde bloemen zijn een uitkomst voor huishoudens en bedrijven waar men graag groen in huis heeft, maar weinig tijd voor de verzorging. Kunstplanten hoeven uiteraard geen water. Wel worden ze blij van af en toe een stofbeurt. Uw bezoek zal met het blote oog nauwelijks verschil zien!

Eetkamerstoelen zonder armleuningen: Hoe kiest u het ideale model?

Iedereen die graag vrienden thuis ontvangt, of zelfs familie verzamelt, weet dat de eetkamer gemakkelijk het hoogtepunt van het huis kan worden. Om deze reden moeten eetkamerstoelen zonder armleuningen zorgvuldig worden gekozen, naast het feit dat ze stijl hebben om de decoratie te voltooien, moeten ze comfortabel genoeg zijn om mensen te ontvangen, voor een lange tijd, want het is rond de eettafel dat we dagelijks eten, maar we vieren ook speciale data.

Het is de moeite waard om te onthouden dat eetkamerstoelen zonder armleuningen altijd in grotere aantallen aanwezig zijn in de omgeving, dus de impact is zo groot. Design Meubels, ze werken zeer goed op een eettafel en zijn uitstekende keuzes om de ruimte te vullen met persoonlijkheid zonder in te boeten aan comfort en functionaliteit.

 

Hoe kiest u eetkamerstoelen

Het kiezen van de stoelen set voor uw eetkamer met alleen de schoonheid van het model in gedachten kan verleidelijk zijn, maar het mag niet uw enige filter zijn. Net als bij de bureaustoel moet ook de eetkamerstoel ergonomisch zijn en ondersteuning bieden voor een correcte houding.

Het materiaal is ook een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van eetkamerstoelen zonder armleuningen. Tot de meest voorkomende materialen behoren hout, aluminium en zelfs acryl.

 

Versier uw huis met eetkamerstoelen

De verscheidenheid aan eetkamerstoelen is enorm, maar wat op het eerste gezicht misschien verwarrend lijkt, is eigenlijk een kans om het juiste stuk voor uw huis te kiezen. Het volgen van de decoratie stijl van uw woonkamer, of zelfs het andere meubilair, zoals eettafel, buffet en dressoir, is een goed uitgangspunt in de zoektocht naar de ideale eetkamerstoelen zonder armleuningen.

Maar dat is niet de regel! Het combineren van moderne eetkamerstoelen in een klassieke setting is bijvoorbeeld een mooie manier om een interessant contrast te creëren en een beetje persoonlijkheid aan de ruimte te geven. Een andere optie is om verschillende modellen eetkamerstoelen te gebruiken in de samenstelling, in dit geval kunt u stukken van hetzelfde materiaal gebruiken, maar met een ander ontwerp.

Hijsbanden kopen doe je in samenwerking met EKH.nl

Hijsbanden kopen kun je het beste doen in samenwerking met EKH.nl. Het bedrijf waar ik werkzaam ben is een heerlijk bedrijf. Ik werk er momenteel al bijna vijftien jaar en ik heb zin in nog vijftien meer. Samen met gezellige collega’s en aardige leidinggeven heb ik het elke dag naar mijn zin. Doordat ik hier al zo’n poos woon krijg ik zo nu en dan extra taken. Eén van die taken is dat ik soms nieuwe spullen of nieuwe gereedschap moet kopen. Ondanks dat ik dit best wel leuk vind is het soms ook nog wel lastig. Zo heb ik niet overal even veel verstand van en dus weet ik niet altijd wat ik moet kopen.

Hijsbanden kopen

Toen ik op een normale maandagmorgen op mijn werk kwam kreeg ik de taak om hijsbanden te kopen. Ik had eerlijk gezegd niet heel veel verstand van hijsbanden, en ook niet waar ik deze kon kopen. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik dit het beste aan kon pakken. Zo moest ik de goede hijsbanden kopen en was ik ook nog eens verantwoordelijk voor het feit dat ze gekeurd moeten worden.

EKH.nl helpt met hijsbanden kopen

Misschien dat EKH.nl kan helpen met het kopen van hijsbanden. Tot mijn grote geluk zijn wij zo’n jaar geleden een samenwerking aangegaan met EKH.nl. EKH.nl is een bedrijf gespecialiseerd in de wet- en regelgeving van alles rondom hijsen en heffen. Ik wist zeker dat zij mij konden helpen met het kopen van hijsbanden. Zo wisten zij precies waar ik die moest kopen, welke ik moest kopen en daarnaast zouden ze ongetwijfeld de keuringen kunnen regelen. Het contact met EKH.nl was zoals altijd erg fijn. Ze waren erg professioneel naar mij toe en deden erg hun best om mij te helpen.

Resultaat

In samenwerking met EKH is het mij gelukt om de juiste hijsbanden te kopen. Ze gaven goed advies, daarnaast was op hun website, EKH.nl, ook al veel te vinden. Ik ben EKH heel erg dankbaar voor hun hulp en ondersteuning, ik kijk uit naar nog een lange samenwerking. Ik zou hen aan iedereen aan willen bevelen.

Zo zorg je voor veiligheid op de werkvloer

Als je een leidinggevende functie hebt binnen een bedrijf wil je natuurlijk altijd het beste voor de medewerkers van het bedrijf. Er zijn bij ieder bedrijf wel een aantal punten die beter zouden kunnen. Per bedrijf kan het heel erg verschillend zijn wat voor dingen er anders zouden moeten. Bij veel bedrijven kan dat liggen aan de veiligheid van de werknemers. Dat omdat er bepaalde beroepen zijn waarbij werknemers relatief veel gevaar lopen. Als je daar als werkgever niets aan doet, kan dat er voor zorgen dat er een keer een ongeluk gebeurt. Het is natuurlijk zaak om op alle mogelijke manieren te voorkomen dat er ongelukken gebeuren met je personeel. Om die reden is het belangrijk om als bedrijf op zoek te gaan naar een manier om je werknemers veilig te houden tijdens het werk.

Veiligheid

Er zijn veel beroepen waarbij de werknemers nog te veel risico lopen. Dit kan door allerlei verschillende dingen komen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je beveiliger bent bij een uitgaansgelegenheid. Je komt dan tijdens je werk altijd met grote groepen mensen in aanraking. Meestal sta je alleen bij de deur van het café of de club die je beveiligd. Zo kan je het voorkomen dat je in een dreigende situatie terecht komt. Wanneer je daar alleen staat tegenover een grote groep mensen, kun je weinig doen. Hoe sterk je ook bent, tegen tien man zul je het altijd afleggen. Bovendien loop je ook nog het risico dat er onder deze mensen iemand is die een wapen bij zich heeft. Tijdens je werk kun je dus een hoop gevaren lopen. Dat geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld in de bouw werken. Er zijn wel eens situaties waarin zij alleen over de werkplaats lopen. Het is in het verleden al wel eens gebeurt dat er iets mis ging waardoor iemand op de bouwplaats vast kwam te zitten tussen verschillende bouwmaterialen. Om die reden is het erg gevaarlijk om alleen over de bouwplaats te lopen. Je hebt dan niemand bij je die hulp kan halen wanneer er een ongeluk gebeurt. 

Noodknop

Als je er als werkgever voor wilt zorgen dat je werknemers veiliger zijn op de werkvloer, kun je er voor kiezen om een noodknop voor je personeel aan te schaffen. Dat omdat je personeel er door zo’n noodknop in te drukken voor kan zorgen dat er direct hulp komt. Je kunt een noodknop voor allerlei verschillende beroepen gebruiken. Zo is het voor je werknemers een stuk prettiger om hun werk te doen. Zij weten namelijk dat er altijd mensen zijn die kunnen komen helpen wanneer zij in de problemen zitten. Zo’n persoonsalarmering kan in sommige gevallen het leven van één van je personeelsleden redden. Om die reden is het voor veel bedrijven zeker geen overbodige luxe om te investeren in noodknoppen voor hun personeel. Er zijn verschillende soorten noodknoppen die je kunt aanschaffen voor jouw bedrijf. Welke het meest geschikt is, is afhankelijk van de taken die jouw personeelsleden moeten uitvoeren. 

 

Bij een verbouwing elektra aanleggen

Een nieuwe uitbouw, badkamer of keuken? Bij verbouwplannen horen vaak een goed elektriciteitsplan. Hierbij is het ook verstandig om te kijken naar de huidige elektriciteitsvoorziening. Vaak is bij oudere woningen wat onderhoud nodig op de elektriciteitsvoorziening die er ligt. Bij een verbouwing is het dan ook verstandig om eerst goed te plannen en daarna pas elektra aan te leggen. Ook is het belangrijkste punt als je met elektra werkt om de stroom overal in huis uit te zetten. Ook goed gereedschap is belangrijk. Denk daarbij aan schoon gereedschap en goed geïsoleerd gereedschap. Ook goede hulp kan belangrijk zijn, elektricien Louwmans staat 24/7 klaar voor u om u een handje te helpen met de verbouwing.

Leg elektra in één keer goed aan

Om te beginnen is een goed beeld over de huidige infrastructuur belangrijk. Waar staat meubilair nu en waar zitten alle stopcontacten? Kan dit nog steeds na de verbouwing of moet dit anders? Als je dit plan hebt gemaakt weet je waar je stopcontacten weg kunnen of waar er extra bij moeten.

 

Ook is een goed beeld over de huidige kwaliteit van het netwerk heel belangrijk, zeker in oudere woningen. Kijk hier of alle kabels nog intact zijn en of de stopcontacten goed zitten. Mocht dit niet zo zijn zou dit aangepast moeten worden, dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

 

Ook een goed beeld hebben van je meterkast is belangrijk. Als je meer stopcontacten gaat aanleggen komen er natuurlijk meer apparaten bij. Als er teveel apparaten zijn aangesloten op één groep raakt deze overbelast. Hier kunnen ook weer gevaarlijke situaties uit ontstaan. 

Verbouwen op een veilige manier door elektricien Louwmans

Als je alles nu op een rijtje hebt dan kan je beginnen met verbouwen of elektra aanleggen. Waarschijnlijk kom je er al snel achter dat het moeizaam gaat zonder een gespecialiseerde elektricien ook vanwege alle stress die een verbouwing met zich mee brengt. Elektricien Louwmans kent goed genoeg alle stress die een verbouwing met zich meebrengt en kan u dus goed een handje helpen door het aanleggen van elektra. Twijfel niet en neem contact op met één van hun ervaren en gespecialiseerde elektriciens.

 

Muizen snel laten bestrijden in huis

Muizen in huis zijn erg vervelend. Dan wil je natuurlijk wel muizen bestrijden. Je kan dit op allemaal verschillende manieren aanpakken. Je zal misschien beginnen met vallen, maar je zal dan snel merken dat dit niet zo goed werkt Je kan dan ook gif gebruiken. Dit is meestal het meest effectief als je muizen bestrijden wil. Maar dit kan misschien wel een beetje gemeen voelen. Vooral als je het niet fijn vindt om dieren te laten lijden. Gelukkig zijn er veel opties in het verband met muizen bestrijden. Online kan je hier heel veel over lezen en dit uitzoeken.

Professionele bestrijding

Je kan muizen bestrijden laten doen door mensen die hier gespecialiseerd in zijn. Gelukkig heb je genoeg bedrijven die ongedierte bestrijden. Dit is een van de beste manieren om muizen bestrijden. Want je weet namelijk zeker dat het effectief is en dat je hierna van muizen af bent. Dat is natuurlijk heel erg fijn en hert gene wat je het allerliefste wil. Zo hoef je niet lang met muizen in je huis te zijn en weet je zeker dat het muizen bestrijden werkt. Hierna kan je dan weer lekker ontspannen in je huis zitten.

Vies

Muizen in huis hebben is natuurlijk heel erg vies. Ze dragen namelijk ziektes en het zijn beesten die veel geluid maken. Daarom is het essentieel dat je muizen bestrijden zo snel mogelijk doet. Voor zowel je eigen gezondheid als de gezondheid van je familie. Als je nog niet zoveel muizen hebt, kan je muizen bestrijden makkelijk zelf doen. Maar als je merkt dat je erg veel muizen hebt, kan je het beste professionele hulp vragen. Zo gaat het muizen bestrijden een stuk gemakkelijker en voelt je huis een stuk minder vies. En dit is natuurlijk iets wat je graag wil.

 

Buitensluiting: Hulp met spoed slotenmaker

Als er iemand buitengesloten raakt wil die natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden en soms is het zelfs van groot belang dat de haagse slotenmakers snel op locatie zijn. Stel je voor dat er een baby binnen ligt te slapen en de ouder stapt even buiten de deur om te roken maar de deur valt dicht. Slotenmaker Den Haag moet dan natuurlijk wel met spoed komen.

Gelukkig zijn er genoeg haagse slotenmakers die met spoed komen wanneer het nodig is en ze kunnen al binnen 15 minuten op locatie zijn. Sommige slotenmakers in Den Haag hebben zelfs een spoeddienst voor het helpen van klanten die buitengesloten zijn. Als een klant belt wordt meteen de dichtstbijzijnde slotenmaker op pad gestuurd om te helpen.

Eenmaal op locatie kan een slotenmaker Den Haag al vrij snel de deur openen vooral wanneer het niet op slot gedraaid is. In gevallen waarin de deur achter iemand dichtvalt is de deur ook niet op slot en kunnen haagse slotenmakers de deur open flipperen. Binnen 30 seconden is de deur dan open en kan de bewoner meteen naar binnen. Mocht de deur op slot zitten dan duurt het wat langer als er lockpick gebruikt moet worden.

https://www.slotenmaker-den-haag.com/

https://slotenmaker-denhaag.nl/