Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van zonneschermen

Een zonnescherm is een scherm dat voor een raamkozijn wordt gehangen en kan worden in- en uitgerold om bescherming te bieden tegen de zon. Zonneschermen zijn alleen zichtbaar wanneer ze nodig zijn. Vooral als je een tuin op het zuiden hebt, is een zonnescherm zeer nuttig. Hieronder lees je waarom!

 

Creëer schaduw

Het belangrijkste voordeel van een zonnescherm is het creëren van schaduw. Terraszonwering en zonwering overkapping is geschikt voor zowel brede als smalle gevels. De knikarmen van de schermen, die als een schaar werken wanneer je het in- en uitrolt, zorgen ervoor dat je vrij kunt bewegen op je terras. Zo kun je je woning uitbreiden en tegelijkertijd nieuwe functies voor het terras creëren, zoals een eet- en barbecuegedeelte, een gezellige loungehoek of zelfs een buitenkeuken.

 

Houd het huis koel

Daarnaast helpt een zonnescherm om je huis koel te houden. Het biedt beschutting tegen de zon, zodat je comfortabel in de schaduw kunt zitten, en houdt ook de zonnestralen weg van ramen en glazen deuren. Door het verminderen van de hoeveelheid zonlicht wordt er automatisch minder warmte het huis binnen gelaten. Zo blijft het tijdens de zomermaanden lekker koel in huis, wat vooral prettig is tijdens het thuiswerken of wanneer je wilt ontsnappen aan de hitte.

 

Houd de meubels mooi

Een zonnescherm voorkomt ook hinderlijke schitteringen en helpt je meubels mooi te houden. Als je thuiswerkt, wil je niet steeds last hebben vanhet licht dat reflecteert op je computerscherm. Een zonnescherm is hier je beste vriend en een goede oplossing. Verder filtert de kapping het zonlicht en de warmte op een optimale manier, waardoor schitteringen op je beeldscherm worden voorkomen en je ongestoord kunt werken. Bovendien zorgt het verminderen van felle zonnestralen ervoor dat je meubels langer meegaan, omdat ze minder snel zullen verkleuren.

 

Kortom

Al met al is een zonnescherm een waardevolle toevoeging aan je huis. Het biedt schaduw, houdt je huis koel, voorkomt schitteringen en beschermt je meubels tegen verkleuring. Met een zonnescherm kun je optimaal genieten van je terras en comfortabel binnen blijven, zelfs op de warmste dagen van het jaar.

https://terrasplisse.nl/zonwering-voor-jouw-terrasoverkapping/