Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een rechthoekige trampoline

Er zijn twee verschillende trampolines te koop, namelijk ronde en rechthoekige. Eén van de grootste voordelen van een rechthoekige trampoline is dat het simpelweg niet veel loze ruimte in beslag neemt. Beschik je over een kleine tuin dan is een rechthoekige trampoline ideaal. Of wil je graag je nieuwe trampoline in de hoek van je tuin wegwerken dan is de rechthoekige trampoline de juiste keuze. Je kunt de ruimte veel efficiënter gebruiken dan een ronde trampoline.

Meer inspiratie opdoen? Kijk eens op de website van de Trampoline Koning: https://trampoline-koning.nl/trampoline-rechthoekig/

Beschik je over een kleine tuin en wil je een trampoline aanschaffen?

Schaf je een rechthoekige trampoline aan dan zorg je er met deze trampoline voor dat de ruimte effectief wordt benut. Beschik je over een kleine tuin dan is de rechthoekige trampoline de ideale trampoline. Kijk je naar een ronde trampoline dan is daar relatief veel loze ruimte. Naast dat je met een rechthoekige trampoline effectief de ruimte benut kun je het ook nog eens een stuk eenvoudiger wegwerken in hoeken. Dit alles zonder dat er al te veel ruimte verloren gaat. Daarnaast beschik je met een rechthoekige trampoline over een veel strakker ontwerp dan bij een ronde trampoline. Rechthoekige trampolines staan gewoon een stuk mooier in je tuin.

Hoe zit het met professionele trampolines?

Als je kijkt naar professionele trampoline springers dan springen zij altijd op rechthoekige trampolines. De reden waarom de ervaren trampoline springers op rechthoekige trampolines springen is omdat ze veel meer bewegingsvrijheid hebben om hun kunstjes te kunnen uitvoeren. Ze hebben simpelweg meer vrijheid om steeds weer heen en weer te kunnen bewegen. Daarnaast worden ze niet constant naar het midden getrokken wat ideaal is. Met rechthoekige trampolines kunnen de pro’s ook effectief gebruik maken van de veerspanning. Veerspanning is belangrijk en zijn op sommige plekken een stuk sterker dan op andere plekken. Dat betekent dat er op sommige plekken hoger kan worden gesprongen en zodoende kunnen er meer trucjes worden gedaan. 

Is op een rechthoekige trampoline springen moeilijk?

Op een rechthoekige trampoline springen is net even iets moeilijker dan springen op een ronde trampoline. De reden is omdat de spanning van de veren niet overal even gelijk is. Daarnaast word je bij een ronde trampoline op een veilige manier naar het midden gedreven en dat is niet het geval bij een rechthoekige trampoline. Heb je meer ervaring met trampoline springen dan kun je zonder problemen een rechthoekige trampoline aanschaffen. Het is mogelijk om net even wat meer kunstjes te doen en je kunt makkelijker op een plek blijven springen.