Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De leukste decoraties voor je huis en tuin

Ben jij op zoek naar een mooie en subtiele manier om wat extra sfeer in huis te creëren? Dan zijn glazen decoraties van House and Garden wellicht iets voor jou! Of je nu op zoek bent naar beeldjes, schalen of iets anders, er is van alles verkrijgbaar. In dit artikel delen we onze favoriete glazen decoraties met jou. Benieuwd geworden of inspiratie nodig ? Lees dan verder!

Beeldjes: subtiel en persoonlijk

Beeldjes zijn een geweldige manier om wat extra persoonlijkheid in je interieur te brengen. Of je nu kiest voor een schattige dierenfiguur of een abstract beeldje, glas geeft een prachtig en subtiel effect. Wij zijn vooral fan van de handgeblazen glazen beeldjes van lokale kunstenaars. Deze zijn vaak uniek en hebben net dat beetje extra karakter.

Een andere leuke manier om glazen beeldjes te gebruiken is door ze te verzamelen. Bijvoorbeeld door beeldjes van verschillende dieren te verzamelen en deze op een plankje tentoon te stellen. Zo geef je je interieur een persoonlijk tintje en creëer je een mooie verzameling.

Schalen: functioneel en decoratief

Schalen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens ontzettend functioneel. Zo kun je ze gebruiken om je sleutels in te leggen of om wat kaarsen op te zetten. Een mooie glazen schaal is een echte eyecatcher op tafel. Je kunt kiezen voor een eenvoudige schaal zonder poespas, of juist voor een opvallend exemplaar met mooie kleuren en patronen. Een glazen schaal is ook perfect om te gebruiken als basis voor een DIY-project. Zo kun je er bijvoorbeeld een mooi stilleven op maken met verschillende decoraties zoals bloemen, kaarsen en kralen. Of vul de schaal met water en drijfkaarsen voor een romantische sfeer.

Overige decoraties

Naast beeldjes en schalen zijn er nog tal van andere glazen decoraties om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie vaas, een windlicht of een wanddecoratie? Een glazen vaas is perfect om een bos bloemen in te zetten en een windlicht zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Wanddecoratie van glas kan bijvoorbeeld bestaan uit een mooie spiegel of een glazen fotolijst. Een andere leuke manier om glazen decoraties te gebruiken is door ze te combineren met andere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een glazen vaas vullen met stenen of houten kralen voor een interessante textuur. Of combineer een glazen windlicht met een metalen standaard voor een stoere uitstraling. Voor welke glazen decoraties kies jij?