Doe het zelf tuinen
Image default
Bloemen en Planten

De essentie van barcodes en plantenpaspoorten

Of het nu gaat om een potje pindakaas, een bakje kwark of een flesje energiedrink: vrijwel iedere verpakking is voorzien van een etiket met barcode. Deze barcode is voor veel consumenten vanzelfsprekend geworden, maar waar is die streepjescode nou precies goed voor? Voor de klant is de barcode voornamelijk handig om bij de zelfscankassa producten zelfstandig af te kunnen rekenen, maar de streepjescode heeft nog veel meer functies. Zo gebruiken medewerkers van groothandels bijvoorbeeld de codes om de voorraad nauwkeurig bij te houden door de codes te scannen en de producten systematisch te tellen. Op die manier ben je als medewerker niet genoodzaakt om de producten stuk voor stuk door je handen te laten gaan. Daarnaast kun je een product dat (bijna) niet meer voorradig is makkelijk in grote aantallen inkopen door de barcode van product te scannen. Waar die eenvoudige streepjes wel niet handig voor zijn!

Voldoen aan de wetgeving voor codes

Doordat barcodes in het leven zijn geroepen, is het leven van de winkelmedewerker dus aanzienlijk vergemakkelijkt. Desondanks komt er voor de codeerder meer bij kijken. Neem bijvoorbeeld het plantenpaspoort, waarvoor specifieke richtlijnen gelden. Zo moet de EU-vlag te allen tijde zichtbaar in de linkerbovenhoek vermeld worden, maar zijn er meerdere mogelijkheden voor het printen van het plantenpaspoort. Coding Koenig & Bauer gebruikt hiervoor een unieke etiketteermachine, waarmee een kwalitatief hoogwaardig plantenpaspoort gedrukt kan worden.

Toepassingsgebieden

Het plantenpaspoort is slechts één van de vele toepassingsgebieden van de codering door Coding Koenig & Bauer. Buizen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een code, maar ook cosmetica, auto’s en levensmiddelen kunnen van een authentieke code voorzien worden door onze experts. Daarbij komt dat wij altijd zullen nadenken over creatieve en logische ontwerpen voor de prints, zodat deze in lijn is met het productontwerp. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Nieuwe tuin aanleggen

Op zoek naar een nieuwe baan?