Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De drie leukste speelmogelijkheden voor in de achtertuin

Als er iets is wat voor ouders heerlijk is om te zien dan is het wel spelende kinderen. Kinderen die spelen met speelauto’s, barbiepoppen of lekker buitenspelen is voor de meeste ouders een genot voor het oog. Ondanks dat dit nog steeds wel gedaan wordt kiezen ook steeds meer kinderen ervoor om achter de PlayStation, achter de tablet of achter de televisie te gaan zitten. Dit is in vele gevallen een stuk minder goed voor de ontwikkeling van het kind. Vooral het buitenslepen is hier de dupe van geworden. Om de kinderen toch weer naar buiten te krijgen zijn er verschillende speelmogelijkheden om in de achtertuin te kunnen plaatsen. De drie leukste worden in deze blog behandeld.

Speelhuisjes

Een kinderspeelhuisje is een klein gebouwtje in de achtertuin waarmee honderden speelmogelijkheden geboden wordt aan de kinderen. Er zijn ook erg veel verschillende soorten speelhuisjes die allemaal verschillende thema’s hebben. Voor de jongens zijn er stoere kasteelhuisjes beschikbaar. Voor de meiden zijn er schattige huisjes beschikbaar. Naast dat de speelhuisjes erg leuk zijn is het ook erg goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Zo is het goed voor de coördinatie, de botten en de zelfstandigheid van de kinderen.

Een glijbaan

Een andere speelmogelijkheid waar vele kinderen erg enthousiast van worden is van een glijbaan. Met een glijbaan kunnen ook erg veel dingen gedaan worden. Vooral tijdens warm weer kan er veel waterpret zijn. De glijbaan is kan ook goed gecombineerd worden met een speelhuisje. Zo zijn er ook verschillende speelhuisjes die een glijbaan inbegrepen hebben.

Een zandbak

De laatste speelmogelijkheid die behandeld zal worden zijn zandbakken. Een zandbak is iets waar wij vroeger allemaal in gespeeld hebben. Zo heb je met een zandbak oneindig veel speelmogelijkheden. Ook de zandbak kan goed gecombineerd worden met een speelhuisje. Zo zijn er ook speelhuisjes waar een zandbak bij inbegrepen is. Een zandbak is misschien wel voor de iets jongere kinderen. Toch is de zanbak een erg goede optie voor als u uw kinderen oneindig veel speelplezier wilt schenken. Daarnaast neemt het ook niet heel erg veel ruimte in uw achtertuin in beslag.