Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De complete gids voor gewasbescherming en hoe u uw gewassen kunt beschermen

Gewasbescherming is een brede term die verwijst naar de methoden en praktijken die worden gebruikt om landbouwgewassen te beschermen tegen plagen, onkruid en ziekten. Deze omvatten culturele, biologische, mechanische en chemische maatregelen.

De term “gewasbescherming” kan ook worden gebruikt om ongediertebestrijding in boomgaarden of wijngaarden te beschrijven.

Gewasbeschermingspraktijken worden vaak geclassificeerd als “cultureel” of “chemisch”. Culturele praktijken omvatten vruchtwisseling, sanitaire voorzieningen (opruimen na ongedierte), irrigatiepraktijken (water verstrekken) en het gebruik van nuttige insecten. Chemische methoden omvatten het gebruik van pesticiden zoals insecticiden, herbiciden (onkruidverdelgers), rodenticiden (knaagdierverdelgers) en fungiciden.

Wat zijn de verschillende soorten gewasbeschermingsmiddelen?

Er zijn veel verschillende soorten gewasbeschermingsmiddelen. Biologische gewasbeschermingsmiddelen zijn natuurlijk en biologisch. Ze zijn veilig voor milieu, mens en dier. Agrarische ongediertebestrijding is een vorm van ongediertebestrijding die wordt gebruikt om de populaties van ongedierte in een agrarische omgeving te verminderen, zodat gewassen kunnen groeien zonder te worden aangevallen door ongedierte. Biologische landbouw is een vorm van landbouw die de bodemkwaliteit in stand houdt en de biodiversiteit bevordert door het gebruik van chemische meststoffen, pesticiden of andere synthetische stoffen te vermijden of strikt te beperken.

Wat zijn de verschillende soorten plagen die een proactieve beschermingsstrategie nodig hebben?

Invasieve soortenbestrijding in gewassen is een preventieve plaagbestrijdingsstrategie. Dit soort ongediertebestrijding wordt gedaan voordat het ongedierte arriveert, om te voorkomen dat het in de eerste plaats in het gewas terechtkomt. Het is belangrijk om een plan voor de bestrijding van invasieve soorten te hebben voordat een invasieve soort arriveert, omdat het moeilijker en duurder zal zijn om deze te verwijderen nadat deze al is gearriveerd.

Strategieën voor ongediertepreventie zijn verschillend, afhankelijk van het type gewas dat u teelt. Als u bijvoorbeeld fruit of groenten kweekt, zou u preventieve ongediertebestrijdingsmethoden gebruiken, zoals vruchtwisseling of het planten van natuurlijke insectenwerende middelen in uw tuin. Als u sierbloemen of struiken kweekt voor landschapsarchitectuur, dan zou uw focus liggen op het gebruik van fysieke barrières zoals hekken en vallen om ongedierte uit uw tuin te houden.

https://www.koopjetuinkas.nl/kweek-accessoires/gewasbescherming