Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

De beste tips voor het onderhouden van je tuin

Houd je van jouw eigen tuin, maar vind je het lastig om de tuin te onderhouden? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen kennen dit probleem. Ben jij om die reden op zoek naar wat goede tips voor het onderhouden van de tuin? Dan hoef je in ieder geval niet meer verder te zoeken, want hieronder zijn de beste tips voor jou verzameld. Lees dus snel verder!

 

Tijd voor nemen

 

Om de tuin te kunnen onderhouden, is het belangrijk dat je daar wel tijd voor hebt en vooral daar tijd voor neemt. Je kan dus het beste van tevoren al plannen wanneer je de tuin wil gaan onderhouden. Hierdoor kan je niet zeggen dat je er echt geen tijd voor had, want je hebt het dan al in de planning opgenomen. 

 

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het onderhouden van de tuin alleen in het voorjaar moet gebeuren, maar dat is helemaal niet waar. In de winter zal je de tuin ook moeten onderhouden om bijvoorbeeld de tuin voor te bereiden op de lente en zomer. Blijf dus het hele jaar door actief met het onderhouden van de tuin.  

 

Het gazon verzorgen

 

De meeste mensen hebben wel een gazon in de tuin. Het maakt daarbij niet uit hoe groot of klein deze is, want het is belangrijk dat je het gazon goed blijft onderhouden. Zorg er ten eerste voor dat je tevreden bent met het gazon. Heb je nog lege borders in de tuin? Dan kan je deze vullen met tuinaarde

 

Aan het begin van het jaar kan je beginnen met het verticuteren en bemesten van het gazon. Daarna komt de periode waarin je veel zal moeten maaien om het gras lekker kort te kunnen houden. Vanaf het voorjaar is het belangrijk om goed te sproeien zodat het gazon niet helemaal uitdroogt. 

 

Planten onderhouden

 

Wat mooie planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Als je deze planten al hebt, is het belangrijk dat je deze genoeg water geeft. Als het lang niet heeft geregend, zullen de planten het niet meer lang volhouden. Houd alle planten dus altijd goed in de gaten. Je kan het beste kiezen voor vaste planten in de tuin. Deze vaste planten blijven vaak heel lang leven. Hierdoor hoef je niet elk jaar om te kijken naar de planten. 


Wil je liever planten in een pot? Dan is potgrond kopen noodzakelijk, want je zal geen tuinaarde kunnen gebruiken om de planten in de pot te planten. Om ervoor te zorgen dat de potplanten niet te veel water opnemen, kan je hydrokorrels onder in de pot neerleggen. Hierdoor kan je langer genieten van de potplanten.