Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

De beste plekken voor led strip verlichting in de tuin

Met een led strip in je tuin kun je een sfeervol geheel creëren. Led strips zijn namelijk flexibele vormen van verlichting die je op veel plekken kunt monteren. Maar: welke plaatsen in de tuin zijn nou daadwerkelijk het allerbeste? Wij zetten onze tips voor je op een rij!

Goed checken: de IP-waarde

Om er zeker van te zijn dat jouw led strip geschikt is voor buitengebruik, kun je de IP-waarde controleren. Wij adviseren een waarde van IP44 of hoger. In dat geval weet je zeker dat de strip beschermd is tegen voorwerpen met een diameter die groter is dan 1 millimeter. Ook is je strip dan spatwaterdicht.

Tip 1: De overkapping

Onder de overkapping kun je met led strips een heel sfeervol geheel creëren. Op deze locatie vullen led strips vooral de al bestaande veranda-verlichting aan. Door te kiezen voor led strips die (in combinatie met smart verlichting) via je telefoon te bedienen zijn, kun je kiezen uit ontelbaar veel verschillende kleuren. Zo past de verlichting altijd perfect bij de situatie.

Tip 2: Het tuinpad

Led strips kunnen vooral veel sfeer scheppen, maar ook functionaliteit is een kerneigenschap van led strips. Vooral langs je tuinpad komt die functionaliteit sterk naar boven. Een led strip 10 meter kan hierbij goed helpen. Deze strip is lang, geeft veel licht, maar is tegelijkertijd onopvallend weg te werken in je tuin. Zo heb je veel verlichting, zonder hiervoor opvallende lichtbronnen te moeten installeren.

Tip 3: Opstapjes

Heb je meerdere hoogteverschillen in je tuin? Dan kan dat met name in het donker soms nogal gevaarlijk worden. Een goede uitlichting van opstapjes en andere hoogteverschillen is daarom enorm belangrijk. Ook hier blinkt een led strip uit in zijn functionaliteit. Heeft je tuin bijvoorbeeld een verhoging met een of meerdere traptreden, kun je de led strip mooi wegwerken onder deze treden.

Tip 4: Rondom tegels

Door led strips te plaatsen onder en rondom de tegels in je tuin, creëer je in het donker een waanzinnig gaaf effect. Als je de led verlichting aanzet, lijkt het net alsof je tegels in de tuin zweven! Dit wordt extra versterkt wanneer je kiest voor een kleurwarmte van 3000K (warm wit). Zo maak je van je tegels echte eye catchers!

Tip 5: Tuinmeubilair

Ook onder tuinmeubilair zoals stoelen, banken of een plantenbak kan een led strip zorgen voor een gaaf, zwevend effect. Dit effect zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar geeft ook direct een sfeervolle touch aan je zithoek buiten.


Enthousiast geworden? Op Ledstripxl.nl vind je enorm veel inspiratie voor de vele toepassingen van led strips. Ook kun je hier eenvoudig allerlei soorten led strips bestellen met uitstekende voorwaarden!