Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Buiten leven


Category Archives: Buiten leven

Welke karpermolen waarvoor?

Het vangen van karper kan op veel verschillende manieren. Te denken valt aan het vissen met (method-)feeder, met het pennetjes langs de kanten struinen, met broodkorsten of hondenbrokken aan de oppervlakte of met bijvoorbeeld mais of boilies op afstand. Niet alle molens zijn geschikt voor elke visserij. Onderstaande geven we advies waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe vismolen.

 

Karpermolen voor het struinen

Een karpermolen voor het struinen is bij voorkeur compact en licht van gewicht. Bij het struinen heb je de hengel vaak in de hand. Een grove en zware molen zal dan enkel in de weg zitten. Een grote molen is ook niet echt nodig, aangezien het werpgewicht en de werpafstand vaak beperkt zijn. Ook zal er niet zoveel vislijn uitstaan. Zo’n 100 meter vislijn is al meer dan voldoende. Vanaf 2000 serie tot aan 4000 serie zijn geschikt voor het struinen.

 

Karpermolen voor het oppervlaktevissen

Voor het oppervlakte vissen is een iets grotere molen aan te raden. Het werpt namelijk net wat prettiger. Ook de afstanden zijn over het algemeen een stuk verder dan met het struinen. Zeker wanneer ook nog een float-controler wordt ingezet. Als karpermolen kan je hierbij denken aan een 4000 tot 5000 serie. 

 

Karpermolen voor de afstandvisserij

Voor de afstandvisserij is een zwaardere karpermolen aan te raden. Allereerst zijn de krachten op de molen een stuk zwaarder dan bij het oppervlakte vissen en struinen. Als je 100 meter vislijn in moet halen met een 2000 serie molen dan duurt dat wel even. Daarnaast heb je een veel grotere kans dat de haak achter iets blijft haken door de lagere inhaalsnelheid. Ook kan het prettig zijn om een beetrunner / vrijloop op de molen te hebben. Bij de kleinere modellen zijn deze niet verkrijgbaar. Wordt daarbij ook nog met een spod- of markerhengel gevist dan is een heel zware molen aan te raden. Als karpermolen kan je voor de afstandvisserij denken over een 5000 tot 8000 serie. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/

Veilige werkschoenen

Grisport

Grisport is eigenlijk de meest bekendste werkschoenen die er bestaan. Ze zijn onmisbaar wanneer u werkt op een natte of gladde ondergrond. Ook wanneer u met zware materialen bezig bent is het goed om de juiste werkschoenen te dragen. Grisport heeft niet alleen deze eigenschappen, maar is ook nog bestand tegen olie en hitte tot een temperatuur van maar liefst 300 graden Celsius. Daarnaast heeft de werkschoen een goede zool waardoor uitglijden onmogelijk is. Ook de verharde neus kan u niet vergeten. Dit zorgt ervoor dat u de bescherming heeft die u nodig bent tijdens het werken met zware materialen. Het voorkomt kneuzingen en zelfs gebroken tekenen. Grisport is dus echt de perfecte werkschoen. Ze worden gemaakt met een unieke ingebouwde hielversteviging waardoor de schoen stevig om de voet zit. Daarnaast is ook meteen de achterzijde beschermt van de voet. Ondanks alle aanpassingen zitten de Grisport werkschoenen erg comfortabel. Het is de perfecte mix tussen veiligheid en comfort. Uw voeten zijn beschermd en daarnaast zitten ze goed en warm. Grisport werkschoenen zijn eigenlijk bij elk soort werk wel goed te dragen.

Mogelijkheden

Vanzelfsprekend voldoen de Grisport werkschoenen aan alle Europese wet- en regelgeving waardoor u de garantie heeft dat u een duurzaam en daarnaast ook een kwalitatief hoogwaardig product in huis haalt. De Grisport werkschoenen zijn te krijgen in een hoog of een laag model. U heeft dus geruime keuze uit de vele werkschoenen. U kan de werkschoenen het best online zoeken. Hier kan u namelijk alle modellen met elkaar vergelijken en een goede keus maken uit de verschillende soorten. Elk soort heeft namelijk zijn eigen eigenschappen weer waardoor de keus misschien anders wordt wat u eerst dacht. Wanneer u er niet helemaal uit komt kan u ook altijd meerdere soorten bestellen om vervolgens deze modellen te passen. Terugbrengen kan namelijk altijd nog!

 

https://www.pbmkampioen.nl/1055-werkschoenen

Dazen bestrijden in uw tuin ? Lees hier alles over dazenvallen

Dazenvallen ,ook wel dazenvanger of paardenvliegenval genoemd

Als het warmer weer word kunnen mensen, paarden en ander vee veel last hebben van dazen. De daas is een van de bekendste bijtende vliegen in het westen van Europa. Het dazenvrouwtje kan met een beet dikke en pijnlijke bulten veroorzaken. Ook kan er een infectie ontstaan, die met een antibiotica moet worden bestreden. Daarom zijn er verschillende manieren om dazen te bestrijden! Denk hierbij aan een dazenvallen of het althernatief de dazenval gemaakt met een zwarte emmer en dazenlijm. Op een warme en windstille dag kunnen deze vallen tot wel 300 dazen per dag vangen. In deze blog zal ik meer gaan vertellen over dazen en de bestrijdingsmiddelen die hiervoor te koop zijn.

 

 

 

Wat is een daas ook wel dazen of blinde vliegen genoemd?

De officiële benaming van de daas is Tabinidae, maar over het algemeen staan ze bekend bij de mensen als daas, brems of blinde daas. De dazen behoren tot de categorie tweevleugeligen en jagen het liefst met warm weer. Over de hele wereld zijn en ongeveer 3300 verschillende soorten dazen, terwijl we in de Benelux maar rond de 40 dazensoorten kennen. De meeste dazen hebben grote ogen voor op hun lichaam. De vrouwtjes hebben vaak ruimte tussen de ogen, maar de mannetjes hebben dit niet. De ogen van een daas hebben een opvallende groen gele kleur. Dazenogen hebben een infrarood functie, zo herkennen ze warmte. Hun lijf heeft juist een schutkleur, een beetje bruin grijs achtig. Dan is er nog een heel belangrijk verschil tussen de vrouwtjes en mannetjes dazen. Dat is dat de mannetjes dazen alleen maar nectar eten, en de vrouwtjes bijten en drinken bloed. De vrouwtjes dazen bijten ook gemakkelijk door dunne kleding heen.

 

Wat is de werking van een dazenval?

In België en Nederland koopt men steeds vaker een dazenval ter bestrijding van de dazen. Een dazenval is kortgezegd een warm object dat heen en weer beweegt, dit lijkt op een prooi. Dazen jagen op warmte en beweging en niet op geur, daarom bootst een dazenval precies zo’n prooi na. Meestal is het warme object een zwarte emmer of bal. De kleur zwart zorgt er voor dat het object warmer wordt dan alles er om heen, en zo meer aantrekkingskracht heeft tot de dazen. Dazen zitten vaak in de schaduw, in de buurt bij struiken of bomen. Wanneer je een dazenval plaatst, is het handig om hem op een plek te zetten waar schaduw is, maar ook een beetje zon zodat ze bal goed kan opwarmen.

De meest gebruikelijke dazenvallen hebben een zwarte bal die hangt onder een trechter. De zwarte bal wordt warm door de zon en maakt bewegingen door de wind. Een daas ziet de zwarte bal aan voor een paard of mens en gaat er op af. De daas zal merken dat hij geen bloed uit de bal kan zuigen en wil weer weg vliegen. Dit doen dazen alleen recht omhoog. Zo vliegen ze via de trechter in de opvangbak en kunnen de dazen niet meer vluchten.

Er is ook een andere versie van de dazenval ontwikkeld. De sticky trap lijm dazenval. Deze bestaat uit een emmer of grote bal waar dazenlijm aan zit. De emmer, het liefst weer zwart van kleur, hangt je op de kop. Door zijn zwarte kleur wordt de emmer warm en krijgt dezelfde functie als de dazenbal van de H-trap val. Aan de buitenkant van de emmer smeer je dazenvallen lijm. Deze lijm zorgt er voor dat de daas vast blijft kleven aan de emmer. Dazenvallen lijm, ook wel horsefly-trap genoemd, heeft een doorzichtige kleur en een geur waar andere insecten niet van houden. Hierdoor vang je met de lijm dazenval geen andere dieren.  Omdat het in Nederland vaak regent in het voorjaar, is deze dazenvallenlijm regenbestendig tot ongeveer 4 maanden. De dazenlijm is eco vriendelijk en bevat geen pesticiden.

 

In deze video word de werking van een dazenval uitgelegd.  

Welke dazenvallen zijn er te koop?

Er zijn verschillende merken die een dazenval ontwikkeld hebben. De bekendste zijn:

  • Sticky trap dazenval
  • LOER dazenval
  • Kerbl Taon X dazenval
  • Alcochem H-trap dazenval
  • Dazenlijm

De sticky trap dazenval is hierboven uitgebreid uitgelegd. Deze dazenval werkt anders dan de meest gebruikelijke, doordat er geen opvangbak bij zit. De dazen blijven kleven aan de bal zelf en kunnen niet meer weg vliegen. De sticky trap met de bal en standaard kost rond de €120,- . De goedkopere variant is de emmer met dazenvallenlijm.

De afkorting van LOER is : Lokken, Opvangen En Ruimen. Het lokken van de dazen gebeurt bij een LOER dazenval ook met een zwarte bal. Bij het omhoog weg vliegen beland de daas in het opvangbakje en is hij opgeruimd. Een LOER dazenval kan net zoveel dazen vangen als een kerbl, maar is gemaakt van andere materialen die een langere levensduur moeten hebben. Dat is de reden dat de prijs van een LOER dazenval rond de €280,- ligt.

De Kerbl dazenval (Kerbl dazenval taon X) is een duurdere dazenval. Hiervoor betaal je wel €240,- .Ondanks de hogere prijs wordt de Kerbl wel veel gekocht, omdat het resultaat erg positief is. Deze dazenval heeft een mega bereik tot wel 10.000 m2. Daarnaast is er geen elektriciteit nodig voor de Kerbl dazenval. Daardoor kun je hem op allerlei verschillende plaatsen neer zetten. De mantel is wit, en de bal die er onder hangt is zwart van kleur.

De Alcochem H-trap dazenval is bekend geworden door zijn draaibare boven gedeelte. De Alcochem heeft een scharnierwerking waardoor de bal meer beweegt, en dus meer aantrekkingskracht heeft tot de dazen. De prijs van deze dazenval is iets voordeliger dan van de Kerbl en de LOER vallen, ongeveer €40,- goedkoper.

https://dazenvanger.nl/

Frustraties tijdens het rijden

Veel mensen springen een gat in de lucht wanneer ze met de eerste rijles mogen beginnen. Het voelt heel bijzonder om voor de eerste keer achter het stuur te zitten. Tijdens de eerste rijlessen blijf je vooral op grote en makkelijke wegen. Daarna worden de lessen steeds complexer en lopen de frustraties hoger op. De stoplichten, rotondes, kruispunten en files beginnen op de zenuwen te werken. Wanneer je eindelijk je rijbewijs hebt gehaald valt er een last van je schouders af. Niemand bemoeit zich meer met je rijstijl en je rijdt niet meer doelloos rond.

Het kan echter ook eng zijn om zelf in de auto te stappen. De veiligheid en de zekerheid van de rij instructeur valt opeens weg. Niemand kan op de rem trappen als je bijna ergens tegen aan botst en niemand kan je waarschuwen als er opeens een voetganger oversteekt. Veel jonge bestuurders voelen zich hier heel onzeker over. Ook het inparkeren is opeens een hele moeilijk opgave geworden. Hoewel je de auto soepel in het vak inparkeerde tijdens de rijles, krijg je de auto er nu met geen mogelijkheid in. Een achteruitrij camera kan je helpen om zelfverzekerder te worden achter het stuur. Een camera laat precies zien hoeveel ruimte je nog hebt. Hierdoor voorkom je dat je tegen een andere auto aanbotst of dat je de ruimte niet goed inschat. Met een achteruitrij camera heb je een beter overzicht van de omgeving en is het makkelijk om in te parkeren. De camera’s zijn online te koop. Let goed op de specificaties. Vind je het bijvoorbeeld fijn dat het apparaat een piep geluid maakt? Selecteer hier de camera dan op. Bovendien is het mogelijk om een achteruitrijcamera draadloos aan te schaffen. Je kunt deze camera overal mee naar toe nemen en in verschillende auto’s gebruiken. 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Mobieler dan ooit

Waar schotels voorheen vooral bekend stonden als de ontvanger van televisiezenders uit het buiteland zijn de grenzen verlegd.

Schotels zijn apparaten die heel gemakkelijk signalen van heel ver weg kunnen opvangen.

Dit kan dan bijvoorbeeld gaan over televisie, maar ook internet dus sinds kort.

Deze signalen worden vanaf de moedercomputer doorgegeven aan een satelliet en vanaf de satelliet worden de signalen doorgeven aan de schotel in kwestie.

Schotels zijn daarom erg handig want ze zijn heel goed en eigenlijk zelfs speciaal gemaakt om dus die signalen door te geven.

Het mooie is dus dat zolang je in het bezit van een schotel bent je overal internet hebt of televisie.

En zeker in de tegenwoordige tijd is dat een mobiele goudmijn zou je wel kunnen zeggen.

Waar veel mensen gefrustreerd op de stoep van de camping met alle man en macht de wifi bij de receptie proberen te kapen heeft iemand met een schotel hier totaal geen last van.

Zo zou je dus zelfs kunnen tv kijken op de boot. Want als je je schotel maar bij je hebt is er niks aan de hand.

Voor veel mensen is het echter nog wel een brug te, ver tv op boot. Echt helemaal een schotel aanschaffen voor enkel wat tv en internet. Ben ik daarvoor op vakantie vragen ze zich dan af.

Dat is een begrijpelijke opmerking. Eindelijk van al die prikkels af en dan nog geld betalen om ze juist weer mee te nemen, die prikkels.

Maar mensen zouden zich moeten voorstellen welk gemak het biedt als er op ieder moment van de dag geen gedoe is met internet, iets wat niet eens perse een prikkel hoeft te zijn, maar ook puur ontspannend gebruikt kan worden. Of gewoon even televisie kijken omdat dit heel erg rustgevend kan werken en dus alsnog van je vakantie kan genieten.

http://www.deschotelshop.nl

Er steeds goedkoper mooi uitzien

Volgens het maatschappelijke beeld van vandaag tellen jonge mensen veel meer mee dan oudere mensen. Ouder worden wordt dan ook als vervelend ervaren door mensen. Steeds meer mensen willen er wat aan doen om er langer jong uit te zien. In tegenstelling tot vroeger toen oudere mensen werden gerespecteerd, willen de oudere mensen van vandaag er het liefst jonger uit zien. Ouder worden betekend dat je er ook ouder uit gaat zien en dat vinden mensen niet zo leuk. Als je solliciteert op bepaalde functies heb je als je jong bent een voordeel op oudere mensen. Verder hebben oudere mensen meestal minder partnerkeuze. 

Om deze redenen en andere willen oudere mensen er graag zo lang mogelijk jong uit zien. Om er langer jong uit te zien gaan deze mensen naar de plastische chirurg. Een plastische chirurg zorgt er dan voor dat deze mensen er langer jong uit zien of in ieder geval dat ze meer tevreden worden met wie ze zijn. Steeds meer mannen en vrouwen doen daarom plastische chirurgie. De laatste jaren is het aantal plastisch chirurgische ingrepen erg snel gestegen. De groep vrouwen is daarin het grootste. De twee meest gedane behandelingen zijn dan ook borstvergrotingen en ooglidcorrecties. 

De ooglidcorrecties ervaringen laten zien dat mensen vinden dat je er frisser uit zien na een behandeling. De borstvergrotingen ervaringen laten zien dat vrouwen over het algemeen meer tevreden zijn over hun borsten na een behandeling. Het is ook niet voor niets een populaire behandeling. Hoe meer het gedaan wordt hoe goedkoper borstvergrotingen worden. De borstvergroting prijs is veel minder dan tien jaar geleden. Tien jaar geleden betaalde je verschillende duizenden euro’s om je borsten te laten vergroten, tegenwoordig kan dat al voor tweeënhalfduizend euro bij FacelandFaceland kan dat aanbieden omdat ze zich alleen focust op de behandeling en geen dure locaties koopt met secretaresses en over waar kan reclame neerhangt over borstvergrotingen. 

http://faceland.nl/

Het huidige maatschappelijk beeld

Volgens het maatschappelijke beeld moeten vrouwen er goed uit zien. Het is altijd al zo geweest dat vrouwen aan een bepaald beeld moeten voldoen om mee te tellen met de maatschappij. Zo is het maatschappelijk beeld in deze tijd dat vrouwen er mooi uit moeten zien. Iedereen heeft daar zijn mening over, maar het is voor iedereen duidelijk dat jongere vrouwen meer kans maken dan oudere vrouwen. Veel vrouwen willen er daarom langer jong uit zien.  

Niet alle vrouwen willen alles op alles zetten om dat te bereiken, maar er zijn wel veel vrouwen bereid om er langer jong uit te zien zolang daar maar niet zo veel voor moet worden gedaan. Eén van de manieren om er langer goed uit te zien is door middel van botox of fillers. Steeds meer vrouwen nemen dan ook botox injecties of een behandeling met fillers. Fillers en botox kosten dan ook steeds minder en zijn daarom voor steeds meer vrouwen toegankelijk.  

Botox is nog steeds het meest gebruikte middel voor vrouwen. Botox is ook het meest natuurlijke product van deze twee en is daarom net iets aantrekkelijker om te doen dan fillers. Fillers is een vloeistof die je onder je huid spuit, zodat de huid weer straktrekt op plekken waar dat nodig is. Botox is een middel die je in je spieren spuit zodat spieren iets verslappen en de rimpel in de huid wat loslaat. Beide middelen hebben dus een andere uitwerking. Beide middelen moeten dus ook op andere momenten worden toegepast Botox is hierin het meest toegepaste middel. 

Botox is een middel dat je gebruikt om huid te ontspannen terwijl fillers lippen opvult of andere delen van je gezicht, zodat je er beter uit gaat zien. Zo hebben beide middelen hun eigen toepassingen en zijn beide nodig voor een jong of beter gezicht.

http://faceland.nl/

Alles over het Amsterdamse klimaat

Het Amsterdams klimaat staat voor iedereen paraat

Omdat Amsterdam redelijk dichtbij zee ligt heeft het te maken met een gematigd zeeklimaat. Amsterdam heeft regelmatig te maken met hevige wind uit het noordwesten en zelfs af en toe met stormen die vanuit de Noordzee Nederland binnenkomen. Als je eens een keer naar de hoofdstad wilt om een dagje te genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, dan kun je het best in de zomer gaan. De Amsterdamse zomers zijn over het algemeen namelijk warm met een gemiddelde temperatuur van 17,5 graden.

Mocht je ‘s zomers liever naar het buitenland vertrekken dan kun je altijd nog in de winter naar Amsterdam gaan want ook dan is het er prima vertoeven. ‘s Winters ligt de temperatuur namelijk zo rond de drie of vier graden en de stad ziet er dan overal prachtig uit.

Pompen of verzuipen

Amsterdam mag dan netjes gemiddeld scoren wat betreft temperatuur en neerslag, toch heeft het wel eens te maken met hevige stormen. Dergelijke stormen zijn soms zo heftig dat men de pompen die rond de stad zijn aangelegd moet gebruiken om het stijgende waterpeil letterlijk naar zee of elders moet verplaatsen omdat de stad anders onder water loopt. Het algemene gevoel dat het vaak regent in Nederland overheerst overigens ook in Amsterdam, maar jaarlijks valt er niet meer dan ongeveer 800 millimeter regen, wat ook redelijk overeenkomt met het landelijk gemiddelde.

De zon opzoeken

Als je graag in de zon loopt tijdens een dagje shoppen dan is Amsterdam zeker een goede optie. Met gemiddeld 80 tot 85 dagen zonnige (tussen 50% en 80% zonneschijn op een dag) dagen per jaar is het een van de meest zonnige steden van ons land. Het Vondelpark is een prachtige locatie om lekker van de zon te genieten en ook nog eens op en top Amsterdam.

 

https://www.amsterdamenco.nl/

Lekker buiten willen leven?

Kerntrekbeveiliging

Kom je thuis na je wintersport of zomervakantie. Is er bij je ingebroken. Het gebeurt 10.000 Nederlanders per jaar. Daar gaat het nagenieten. Politie bellen, schade opnemen, verzekering bellen en naderhand erachter komen dat je nog meer mist. En oja de computer waar alle vorige vakantie foto’s opstaan is ook meegenomen.

Daarom kerntrekbeveiliging.

Het is een nachtmerrie voor de meeste menden. Maar helaas komt het toch regelmatig voor en dat zeker in de vakantie periodes. Maar ook onder werktijd. ’s Nachts inbreken is voor de oude generatie. De meeste inbrekers breken tegenwoordig overdag in. Ze hoeven minder stil te zijn en tegenwoordig moeten toch de meeste woningbezitters allebei werken. Voor een inbreker is het een gemakkelijke klus om via het kerntrekken je deurcilinder eruit te trekken. Ze doen dat tegenwoordig in ongeveer 20 a 30 seconden. Om dat tegen te gaan kan je je cilinders en je deurbeslag vervangen met cilinders of beslag met kerntrekbeveiliging.

Goede beveiliging geen inbrekers

Met de juiste beveiliging zullen de inbrekers zeer waarschijnlijk doorlopen naar de volgende woning en laten ze uw woning met rust. Zo kunt u met een gerust hart op vakantie. Let er wel op dat u kerntrekbeveiligde cilinders of deurbeslag neemt met het SKG 3 keurmerk. Heeft u advies nodig. Kunt u altijd contact met ons opnemen.