Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Bouwen en verbouwen


Category Archives: Bouwen en verbouwen

Welke spuitlijm heb je nodig bij welke klus?

Verschillende spuitlijmen worden aangeboden in een reeks sterktes en bieden een selectie van hechting niveaus die zijn aangepast voor specifieke projecten.

De superieure hechtsterkte werkt effectief bij het verlijmen van de meeste materialen, waaronder hout, metaal, acryl, schuim, stof, glas en de meeste kunststoffen.

Spuitlijm is een handige manier om snel en veilig te verlijmen. Er zijn verschillende manieren om spuitlijm te gebruiken, en er zijn verschillende typen spuitlijm. Het hangt er helemaal vanaf welk materiaal aan elkaar verlijmd moet worden. Je kunt bijvoorbeeld bij daken de LG45NC EPDM spuitbussen van 750 ml gebruiken. Onze MEIBOOM I lijm is verkrijgbaar in 500 ml en 750 ml spuitbussen

Voor het intensievere binnen/buiten verlijmen van zwaardere materialen zoals bekleding, en vloerbedekking, of verbindingen die worden blootgesteld aan hoge temperaturen, is een andere gebruiksvriendelijke lijm nodig. Er is een speciale lijmsoort voor elke klus.

De LG25X is een bijzonder variant spuitlijm, omdat hij het minst schadelijk is, het snelst droogt, en tevens een hoge hecht waarde heeft.

De voordelen van het gebruik van spuitlijm zijn legio:

• Contactlijmen in een spuitbus zijn langer houdbaar en bevatten een laag percentage oplosmiddel
• Je kunt er nauwkeurig mee spuiten, omdat hij geen nevel geeft.
• Een korte droogtijd van maximaal 2 minuten.
• Geen chemisch afval in lege bussen.
• Spuitlijmen zijn onderhoudsvrij en mobiel

Wij zorgen ervoor dat u de juiste spuitlijm snel in huis heeft. U kunt de bestelling online plaatsen via whatsapp of onze website.
Als het gaat om spuitlijm moet je gewoon bij MEIBOOM zijn.

https://www.meiboom.eu/spuitlijm/

Omgevingswet

Als je in de bouw zit heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de omgevingswet. Vanaf 1 januari 2021 wordt er een nieuwe omgevingswet. Hij brengt veel positieve dingen met zich mee.

Wat gaat er veranderen?

Om te beginnen neemt de nieuwe omgevingswet veel positieve veranderingen met zich mee. De nieuwe wet geld voor de overheid, bedrijven en burgers. Uiteindelijk hebben we allemaal iets aan de wet. De nieuwe omgevingswet vereenvoudigt vele wetten zoals de activiteitenbesluit. Uiteindelijk worden 26 wetten vereenvoudigd en tot één wet.

Andere wetten die worden vervangen hadden te maken met natuur, lucht, infrastuur ect. Er komt nu één wet voor de hele leefomgeving.Daarnaast heeft het Algemene Maatregelen van Bestuur besloten om de 120 wetten terug te brengen naar 4 wetten.

Voordelen omgevingswet

De nieuwe wet maakt het nu mogelijk lokale problemen lokaal op te lossen.Een voordeel is nu dat gemeentes en provincies en waterschappen meer de ruimte krijgen dan eerst, maar de burgers ook.

Als jij bijvoorbeeld van de garage een bedrijfsruimte wilt gaan om bouwen is dat mogelijk. Voorheen moest het goedgekeurd worden door 26 verschillende wetten, maar vanaf 1 januari 2021 moest het voorstel maar alleen door de omgevingswet goedgekeurd te worden. Dit scheelt een hoop tijd en geld. 

https://rdmg.nl/wet-en-regelgeving/omgevingswet/

De juiste steiger kopen

Veilig klussen met een steiger van SteigerCentrum.nl.

in ons assortiment vindt u rolsteigers en kamersteigers, maar ook andere producten zoals dakrandbeveiliging, aanhangers, accessoires, trappen en ladders. Al onze producten voldoen aan de strenge EN 1004- en NEN 2484-normen en zijn daarmee veilig te gebruiken voor particulier en zakelijk gebruik.

Ons aanbod steigers en onderdelen

Het assortiment van SteigerCentrum.nl is het grootste in Nederland en België op het gebied van steigers en onderdelen. Via onze webshop koopt u eenvoudig, snel en goedkoop nieuwe rolsteigers, kamersteigers, ladders, steigeraanhangers, trappen en divers steigermateriaal.

De steigers in ons assortiment voldoen aan de strenge Nederlandse wettelijke eisen en zijn daarom geschikt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Bekijk bijvoorbeeld de categorie Rolsteiger Particulier voor semi-professioneel gebruik of Rolsteiger Compleet voor professioneel gebruik. Een van de meest verkochte steigers is de Rolsteiger Euro.

Uw waardering en tevredenheid is belangrijk voor ons. Daarom vragen wij iedere klant om een eerlijke beoordeling achter te laten op het Yotpo-platform. Zo houden wij inzicht in de klanttevredenheid en kunt u andere klanten helpen in het maken van de keuze voor de juiste aanbieder van steigers. Op basis van ruim 1250 reviews wordt SteigerCentrum.nl beoordeeld met een 9.5!De ervaringen en reviews van klanten van Steigercentrum.nl vindt u hier:

https://www.steigercentrum.nl/

Hoe herken je een goede loodgieter

Een goede loodgieter is te herkennen aan een aantal sterke punten, zo kunt u denken aan het volgende; aan zijn keurmerken en vergunningen, aan een geldig certificaat, specialisaties en de reviews van andere huishoudens. Maar hoe weet u dat u een goede loodgieter op het oog hebt? Lees dan vooral verder!

 

Eerlijkheid staat voorop

Eerlijkheid is een begrip dat elk persoon kent, maar vaak wordt dit misbruikt in de branche loodgieters. De loodgieters die zich wel voldoen aan alle eisen en zich eerlijk voorstellen leiden onder de slechte ervaringen met andere loodgieters. Het is dan ook voor u uiterst handig om goed te zoeken naar de juiste loodgieter voor u. Een goede loodgieter vertrekt niet voordat de klus geklaard is, een goede loodgieter bekijkt de klus eerst voordat er een prijs genoemd wordt. Dit zijn 2 belangrijke aspecten van een goede en eerlijke loodgieter

Waar moet de loodgieter aan voldoen?

Als u op het internet aan het zoeken bent naar een loodgieter voor bijvoorbeeld een lekkage in Amsterdam, bieden vele bedrijven zich aan als de beste loodgieter voor u. Er is enorm veel keus, maar om er zeker van de zijn of de loodgieter wel betrouwbaar is, kunt u na gaan of de loodgieter lid is van een branchevereniging. Brancheverenigingen zoals UNETO-VNI controleren de loodgieters op hun werk en weergeeft de loodgieter verplichtingen om aan door de branchevereniging bepaalde voorwaarden te werken. Wat u altijd wordt aangeraden is om te kijken in het KVK-register, hier vindt u of de contactgegevens en bedrijfsgegevens overeenkomen.

Bekijk de reviews van andere!

Een van de belangrijkste manieren om een goede loodgieter te herkennen, is het lezen van reviews. De reviews zijn gebaseerd op ervaringen van andere met de desbetreffende loodgieter. Ook kan het zijn dat er minder goede ervaringen op staan, dit is deels ook positief. De loodgieter erkent zijn fouten en laat de review staan, zo is het niet alleen zonneschijn maar ook kritiek. Vrienden en familie kunnen ook een rol spelen, vraag eens rond in uw familie en vriendgroep op ervaringen met een loodgieter!

S.I. Installatiebedrijf in Amsterdam is een eerlijke loodgieter, die bezit over elk benodigd certificaat. S.I. Installatie Bedrijf rekent u geen voorrijkosten aan, ook worden er duidelijke afspraken gemaakt. Zo staat u niet voor plotse torenhoge kosten, duidelijkheid en eerlijkheid staan voorop. De klus wordt afgerekend verlaten, u staat niet voor verassingen. Wees slim en heeft u een klus in Amsterdam, contacteer S.I. Installatie Bedrijf!

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu

Zelf het riool ontstoppen in Utrecht

 

Het was middernacht toen ik er achter kwam dat de afvoer van de gootsteen in de keuken verstopt was. Het water liep niet weg en kwam steeds hoger te staan. Op internet las ik een paar tips waarna ik zelf aan de slag ging. Het riool ontstoppen probeerde ik zelf te doen in Utrecht. Ik ging aan de slag met een plopper. Volgens het internet zou dit helpen doordat het druk van het water de verstopping weg zou kunnen spoelen. Jammer genoeg had deed bij mijn afvoer geen effect. Daarnaast vertelde een site mij dat het huis-tuin-en-keuken-middel van soda en azijn mij ook zou kunnen helpen. Ik goot de soda en azijn in de afvoer. Het was inmiddels alweer 1 uur en de gootsteen liep steeds voller met water. De verstopping was nog steeds niet opgelost. Zelfs niet met de soda en azijn. Uiteindelijk heeft een rioolspecialist uit Utrecht me binnen 24 uur geholpen.

Uiteindelijk heeft een rioolspecialist uit Utrecht me binnen 24 uur geholpen

Na de mislukte pogingen om zelf aan de slag te gaan, ging ik opzoek naar een rioolspecialist in Utrecht. Binnen een minuut had ik een specialist aan de lijn die me een paar korte vragen stelde. Het was al snel duidelijk dat het om een complex rioolprobleem ging. Een spoedgeval. Binnen een mum van tijd stond de vakman op de stoep die een korte inspectie deed en me geruststelde. Na mijn goedkeuring ging hij aan de slag en voor ik het wist spoelde het water in de gootsteen weer weg. Uiteindelijk heeft een rioolspecialist uit Utrecht me binnen 24 uur geholpen. Dit vond ik erg prettig. De specialist was erg vriendelijk en hij had veel kennis om mij van het rioolprobleem af te helpen. Ik zou de rioolservice uit Utrecht zeker aanbevelen.

Ontstoppingsdienst Utrecht is de oplossing

Voor alle soorten rioolproblemen kunt u terecht bij Ontstoppingsdienst Utrecht. Van een kleine lekkage tot een verzakking in het riool. U kunt het zo gek niet bedenken. Neem snel contact op met een van onze rioolspecialisten.

 

Mooie kozijnen in Enschede

Opzoek naar mooie kozijnen in Enschede? Bekijk dan de website van deze onderneming die deze kozijnen in Enschede voor u aanbied. Deze onderneming bied meer dan alleen kozijnen in Enschede voor u aan, op de website van deze onderneming kunt u alle informatie vinden op de diensten en producten die deze onderneming voor u aanbied. Op de website kunt u onder elk kopje wat u ziet staan op de website een bijbehorend stuk tekst vinden, deze tekst is bijbehorende informatie over het betreffende kopje wat u heeft aangedrukt, een voorbeeld hiervan is kozijnen in Enschede. Als u meer wilt lezen over kozijnen in Enschede kunt u dus kijken op de website, daar staat alles uitgebreid geschreven, hiermee hoopt de onderneming die deze producten en diensten voor u aanbied de vraagtekens weg te nemen bij de plekken waar u vraagtekens heeft. Deze kozijnen in Enschede zijn ook erg populair de laatste tijd vanwege het mooie resultaat dat word geleverd en de manier van hoe deze onderneming deze kozijnen bij de betreffende klanten plaatst.

 

Meer informatie over kozijnen in Enschede

 

Bent u nou opzoek naar kozijnen in Enschede maar is het nog niet helemaal duidelijk voor? Bekijk dan de website van deze onderneming die deze kozijnen in Enschede voor u aanbied. Zoals hierboven ook geschreven staat kunt u genoeg informatie over deze kozijnen in Enschede. Als het na het lezen van de tekst nog niet duidelijk voor u is kunt u ook contact opnemen met deze onderneming. U kunt het telefoonnummer en emailadres vinden op de website. Ze proberen uw email zo snel mogelijk te beantwoorden, als u meteen antwoord wilt kunt u beter telefonisch contact opnemen. Hier kunnen ze u meteen helpen of eventueel een afspraak inplannen. Het personeel bestaat uit een ervaren en enthousiaste groep die u zo goed mogelijk willen helpen en hierdoor de klanten tevreden achter laten.Spuitlijm voor bouw

Lijmen is een veelgebruikte methode in de bouw. Het wordt gebruikt voor kleine voorwerpen, maar kan ook voor grote oppervlaktes gebruikt worden. Een oplossing voor dit laatste is het gebruik van spuitlijm. Om spuitlijm te gebruiken in de bouw kan er gebruik gemaakt worden van onder andere een 22 liter drukvat. Zo kan de lijm gemakkelijk worden aangebracht op grote oppervlaktes en zal er weinig verspilling zijn. In dit blogartikel zullen we je iets meer vertellen over wat spuitlijm is en de voordelen ervan.

 

 

Wat is spuitlijm?

 

Spuitlijm is een bepaalde soort lijm die niet met de hand aangebracht wordt, maar, zoals de naam al zegt, via een spuit. De lijm komt uit een groot vat wat kan bestaan uit 22 liter. De lijm die in dit vat aanwezig is, verschilt per opdracht en materiaal. Zo kan er per materiaal dat gelijmd moet worden uit verschillende lijmen gekozen worden. Hierdoor weet je zeker dat de lijm goed blijft plakken!

 

 

Voordelen van spuitlijm voor de bouw

 

Het grootste voordeel wat spuitlijm met zich mee brengt, is dat het gemakkelijk te gebruiken is voor grote oppervlaktes. Zo hoef je niet iedere plaat met de hand te lijmen, maar kan dit gemakkelijk bespoten worden. Dit zal niet alleen sneller gaan, maar zal er tevens voor zorgen dat er minder verspilt wordt en dat er geen kwasten of dergelijke aan te pas komen. Daarnaast zorgt het vat waarin de lijm zich bevindt ervoor dat het niet hard wordt of om kan vallen waardoor het zal gaan lekken. Tenslotte zorgt het vat ervoor dat er een laag percentage aan oplosmiddel in de lijm zit en er een hoog percentage vaste stoffen aanwezig zijn. Dit zorgt er tenslotte voor dat de houdbaarheid van spuitlijm erg lang is. Hierdoor hoef je niet meteen alle lijm te gebruiken voor één project!

 

http://www.spuitlijmconcurrent.nl/

Voordelen van een bouwkundige keuring in Amsterdam

Ben jij van plan om binnenkort een woning of ander pand te gaan kopen in Amsterdam en heb jij nog niet overwogen om een bouwkundige keuring te laten doen van het betreffende gebouw? Dan zullen we je hieronder aan aantal redenen geven waarom je dit absoluut wel zou moeten doen en wat de voordelen zijn van een bouwkundige keuring in Amsterdam. Bij het kopen van een huis lopen de emoties soms hoog op en het is dan ook belangrijk dat rationele beslissingen in dit belangrijke proces worden gemaakt. Emoties nemen soms de overhand en daardoor worden beslissingen soms niet goed of te snel gemaakt. Je koopt wel een huis van een paar ton en dan wil je natuurlijk wel dat dit huis in perfecte staat verkeerd. Door een bouwkundige keuring in Amsterdam te laten uitvoeren voor het betreffende pand of woonhuis, ben jij er zeker van dat dit pand zonder gebreken zit en dat je straks niet voor onverwachtste verrassingen komt te staan op het moment dat je het huis daadwerkelijk gekocht hebt en er in komt te wonen. Je moet er toch niet aan denken dat wanneer je net verhuisd hebt, je krijgt te horen dat er iets mis is met het huis waardoor je er weer uit moet en heel veel geld uit moet geven aan kosten die je al zoveel hebt gemaakt in de periode waarin je ging verhuizen. Het aanvragen van een bouwkundige keuring in Amsterdam is heel erg simpel en het is dan ook absoluut de moeite waard. Daarnaast zijn er diverse andere redenen waarom je een bouwkundige keuring in Amsterdam wil laten doen. Wil jij meer redenen waarom je een bouwkundige keuring in Amsterdam zou moeten laten plaatsvinden? Kijk dan even op de website waar we meer informatie hebben staan over een bouwkundige keuring in Amsterdam of neem contact op met één van onze specialisten.Contactlijm is heel handig en je kunt het gebruiken voor grote oppervlakken

Contactlijm is lijm die je met behulp van een verstuivingspatroon heel gelijkmatig over het te lijmen oppervlak kan verdelen. Deze lijm is uitermate geschikt om te gebruiken voor grote oppervlakken. Bovendien kun je spuitlijm op allerlei ondergronden en materialen met een glad tot ruw oppervlak gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Tapijt, papier, vilt, isolatieplaten, hout, leder en kunststof. 

Spuitlijm schoon, zuinig en snel 

Spuitlijm is heel geschikt om lichte tot en met middelzware materialen mee te lijmen. Bovendien is spuitlijm zuinig in gebruik en kun je met de lijm heel schoon en snel werken. De lijm droogt heel snel en kan goed tegen hoge maar ook lage temperaturen. Ideaal om heel veilig en snel grote oppervlakken zoals bijvoorbeeld tapijt vast te lijmen. Door het fijne verstuivingspatroon hoef je niet bang te zijn dat er teveel spuitlijm op een plaats terecht komt. Het is heel gemakkelijk om de spuitlijm zo gelijkmatig mogelijk te verdelen over het te lijmen oppervlak. Zonder dat er resten lijm aan je handen blijven plakken. Spuitlijm of lijmspray wordt ook gebruikt om bepaalde soorten dakbedekking te verlijmen. Spuitlijm zorgt voor een sterke verbinding. 

Spuitlijm en alles wat je lijmt zit muurvast 

Spuitlijm is niet alleen heel handig in de bouw of bij het klussen in huis, Ook hobbyisten gebruiken regelmatig spuitlijm. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het lijmen van hout (modelbouw) maar ook bij het knutselen met papier, karton of vilt (scrapbooking of kaarten maken). Spuitlijm is eigenlijk een hele universele lijm. Je kan de lijm voor allerlei materialen gebruiken. Je moet er wel opletten dat alles wat je met spuitlijm wil gaan lijmen daarna ook direct na het drogen echt muurvast zit.

https://www.meiboom.eu/contactlijm

Bouwkundige keuring in Amsterdam

Ben jij van plan om binnenkort een woning of ander pand te gaan kopen in Amsterdam en heb jij nog niet overwogen om een bouwkundige keuring te laten doen van het betreffende gebouw? Dan zullen we je hieronder aan aantal redenen geven waarom je dit absoluut wel zou moeten doen en wat de voordelen zijn van een bouwkundige keuring in Amsterdam. Bij het kopen van een huis lopen de emoties soms hoog op en het is dan ook belangrijk dat rationele beslissingen in dit belangrijke proces worden gemaakt. Emoties nemen soms de overhand en daardoor worden beslissingen soms niet goed of te snel gemaakt. Je koopt wel een huis van een paar ton en dan wil je natuurlijk wel dat dit huis in perfecte staat verkeerd. Door een bouwkundige keuring in Amsterdam te laten uitvoeren voor het betreffende pand of woonhuis, ben jij er zeker van dat dit pand zonder gebreken zit en dat je straks niet voor onverwachte verrassingen komt te staan op het moment dat je het huis daadwerkelijk gekocht hebt en er in komt te wonen. Je moet er toch niet aan denken dat wanneer je net verhuisd hebt, je krijgt te horen dat er iets mis is met het huis waardoor je er weer uit moet en heel veel geld uit moet geven aan kosten die je al zoveel hebt gemaakt in de periode waarin je ging verhuizen. Het aanvragen van een bouwkundige keuring in Amsterdam is heel erg simpel en het is dan ook absoluut de moeite waard. Daarnaast zijn er diverse andere redenen waarom je een bouwkundige keuring in Amsterdam wil laten doen. Heb je bijvoorbeeld een pand of een woning in Amsterdam en is er net een harde storm geweest en heeft het huis schade opgelopen? Dan kun je deze schade bijna altijd vergoed krijgen, alleen moet er wel worden vastgesteld dat deze schade ook daadwerkelijk is veroorzaakt door de storm.