Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Boomschors in big bags bestellen voor de tuin

De keuze voor bodembedekkers in de tuin is een mooie oplossing tegen de wildgroei van onkruid. Niet alleen onkruidgroei wordt grotendeels gereduceerd, ook slakken houden niet zo fijne bodembedekkers als kleine houtsnippers of kokos, dergelijk bodembedekkers kunnen blijven plakken aan hun lijf. Er bestaan vele type bodembedekkers, van grind tot hout. De keuze hiervoor is zeer persoonlijk.

Houtenbodembedekkers

De houtenbodembedekker bestaat uit boomschors. Boomschors is een ideale, natuurlijke bodembedekker. Boomschors is in verschillende hoeveelheden te koop, waar de keuze meestal valt op de koop van big bags. Heb je eenmaal big bags boomschors besteld, dan worden deze thuis afgeleverd. Boomschors laat zich gemakkelijk verspreiden over het oppervlakte.

Schep de boomschors in een kruiwagen en rijd hiermee naar de beoogde plek. Natuurlijk heb je wel eerst een worteldoek gespannen tegen onkruid. Zorg dat de minimale dikte van laag boomschors zeker 7 centimeter bedraagt en dat op een egale ondergrond.

Voordelen van boomschors

Boomschors kan jarenlang mooi blijven, mede afhankelijk van de positie (schaduwrijke, vochtige tuingebieden zorgen eerder voor het vochtig blijven van boomschors). Doordat boomschors een natuurlijk materiaal is, zal het reageren op weersinvloeden en een geheel eigen karakter krijgen en behouden. Boomschors kan lang vocht vasthouden, waardoor de bodem minder snel uitgedroogd raakt.

https://www.betondingen.nl/big-bag-boomschors/