Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Bloemen en Planten


Category Archives: Bloemen en Planten

De essentie van barcodes en plantenpaspoorten

Of het nu gaat om een potje pindakaas, een bakje kwark of een flesje energiedrink: vrijwel iedere verpakking is voorzien van een etiket met barcode. Deze barcode is voor veel consumenten vanzelfsprekend geworden, maar waar is die streepjescode nou precies goed voor? Voor de klant is de barcode voornamelijk handig om bij de zelfscankassa producten zelfstandig af te kunnen rekenen, maar de streepjescode heeft nog veel meer functies. Zo gebruiken medewerkers van groothandels bijvoorbeeld de codes om de voorraad nauwkeurig bij te houden door de codes te scannen en de producten systematisch te tellen. Op die manier ben je als medewerker niet genoodzaakt om de producten stuk voor stuk door je handen te laten gaan. Daarnaast kun je een product dat (bijna) niet meer voorradig is makkelijk in grote aantallen inkopen door de barcode van product te scannen. Waar die eenvoudige streepjes wel niet handig voor zijn!

Voldoen aan de wetgeving voor codes

Doordat barcodes in het leven zijn geroepen, is het leven van de winkelmedewerker dus aanzienlijk vergemakkelijkt. Desondanks komt er voor de codeerder meer bij kijken. Neem bijvoorbeeld het plantenpaspoort, waarvoor specifieke richtlijnen gelden. Zo moet de EU-vlag te allen tijde zichtbaar in de linkerbovenhoek vermeld worden, maar zijn er meerdere mogelijkheden voor het printen van het plantenpaspoort. Coding Koenig & Bauer gebruikt hiervoor een unieke etiketteermachine, waarmee een kwalitatief hoogwaardig plantenpaspoort gedrukt kan worden.

Toepassingsgebieden

Het plantenpaspoort is slechts één van de vele toepassingsgebieden van de codering door Coding Koenig & Bauer. Buizen kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een code, maar ook cosmetica, auto’s en levensmiddelen kunnen van een authentieke code voorzien worden door onze experts. Daarbij komt dat wij altijd zullen nadenken over creatieve en logische ontwerpen voor de prints, zodat deze in lijn is met het productontwerp. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Op zoek naar een nieuwe baan?

Niets is zo vervelend als solliciteren voor een baan die je geweldig lijkt en vervolgens afgewezen worden, bijvoorbeeld werken bij gemeente. Toch zal het de meeste mensen minstens één keer in hun leven gebeuren. Dat is niet leuk, maar het hoort er nu eenmaal een beetje bij. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten om de baan te bemachtigen. 

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan zien wel honderden vacatures per dag. Ze scrollen wat af en zoeken naar die ene speld in de hooiberg. Zorg dus dat jouw boodschap goed overkomt in weinig tijd. Iemand die druk aan het zoeken is naar een baan, heeft geen zin om hele lappen tekst te gaan lezen. Zorg dus dat je eerste alinea meteen aanspreekt en prikkelt om verder te lezen, maar laat het verder kort en bondig. Gebruik niet te veel woorden om te zeggen wat je over wilt brengen. 

Als je wordt gevraagd voor een sollicitatiegesprek voor de vacature schuldhulpverlener is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Natuurlijk hoef je niet alles in te studeren, het is juist belangrijk dat je jezelf bent, maar je staat wel voor schut als je niet weet wat de functie inhoudt en wat voor bedrijf het is. Zorg dus dat je de feiten kent. Denk ook na over jouw sterke punten en de reden waarom jij die baan zou moeten hebben, want je weet zeker dat ze daarnaar gaan vragen. Als jij dan een sterk verhaal paraat hebt, maak je een goede indruk. 

De meeste mensen zoeken vacatures op de naam van de functie. Je wilt natuurlijk dat jouw vacature goed vindbaar is. Zorg dus dat je een passende een aanlokkende naam kiest, waaruit meteen blijkt waar deze vacature om gaat. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn. Succes met het vinden van je nieuwe baan! 

 

 

http://www.professionalpartners.nl

Nieuwe tuin aanleggen

Niet iedereen heeft er één, maar als je het geluk hebt om een tuin bij je huis te hebben, is het ook wel de bedoeling dat je deze goed verzorgd. Als je al het geluk hebt van een tuin, moet je er natuurlijk wel optimaal gebruik van maken. Er zijn veel verschillende manieren om je tuin te benutten. Er is ook nog verschil in je voor- en achtertuin en je budget speelt natuurlijk ook een grote rol in het opknappen van je tuin. Sommige dingen zijn een stuk duurder dan andere. In dit artikel lees je een aantal ideeën over wat je kan doen met je tuin. 

Door zelf je tuin te ontwerpen bespaar je een hoop geld. Je kan hiervoor 3d tuinontwerp software gebruiken. Doordat je het zelf doet, hoef je niemand te betalen om het voor je te doen. Je kan wel om een paar tips vragen aan iemand in het vak, of vraag om feedback van die ene buurvrouw met die prachtige tuin.  

Maak een lijstje met de dingen die je wel en niet wilt. Dit is je brainstormfase. Denk na over wat je echt graag wilt hebben in je tuin en wat je eigenlijk wel kan missen. Waar in de tuin heb je de meeste uren zon, en waar de meeste schaduw. Dit kan allemaal invloed hebben op de inrichting van je tuin.  

Zorg dat je ruimte in de tuin overhoudt voor spullen zoals de tuinslang en andere handige spullen. Er moet altijd de mogelijkheid zijn o je tuin sproeien. Dit is helemaal van toepassing als je veel planten, of een grasmat hebt. Als je veel planten in potten hebt, zorg dan dat het water uit de onderkant weg kan lopen. Als je dit niet hebt, zullen je planten verdrinken. Vraag altijd om een second opinion voordat je een definitieve beslissing maakt. 

http://www.waterpompshop.nl