Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Bedrijven


Category Archives: Bedrijven

BGT Data

Als je via Geogap.nl hebt besloten om BGT Data te downloaden, dan weet je dat je straks beschikt over informatie die je nu wél gemakkelijk importeert en waar je dus ook echt iets aan hebt.  Kies je voor bijvoorbeeld de BGT Database dump dan  krijg je overzicht van alle objecten die zich in de openbare ruimte bevinden.

Alles wordt in beeld gebracht; van palen tot masten en van bomen tot putten

Objecten? Ja, want je krijgt informatie waarop je ook panden, palen, masten, bomen en zelfs putten aangegeven ziet. Mits ze uiteraard door de bronhouders – de gemeente dus- geregistreerd zijn uiteraard. Gebruik de BGT data als basis voor het uit te voeren werk. Dan namelijk weet je zeker dat je beschikt over actuele informatie over alles wat zich in de openbare ruimte bevindt.

Tot op 20 centimeter nauwkeurigheid

Natuurlijk kijk je alvast naar de inhoud van de informatie die je wilt downloaden met de beschikbare BGT viewer. Dit kan via BGTviewer.nl. Via deze website is het ook een optie om de kaart als een shapefile of een DXF te importeren. De BGT is, voor de goede orde, een zeer gedetailleerde kaart van ons land, een kaart die tot op 20 centimeter nauwkeurig is.

Voor mensen die zich bezighouden met ruimtelijke gegevens

Het bestand dat je downloadt is altijd actueel en landsdekkend.  Niet zelden wordt BGT dan ook gebruik door mensen die zich nadrukkelijk bezighouden en bemoeien met ruimtelijke gegevens. Extraatje is wel dat de objecten zoals die te zien zijn op de kaart, een uniek nummer hebben.  Dit maakt communicatie ver de objecten een stuk eenvoudiger. Op Geocap.nl is nog veel meer mogelijk. Zo kun je ook kiezen voor het downloaden van BAG Data bijvoorbeeld. En je gaat merken dat het importeren via Geocap.nl wel gewoon iets is dat iedereen uit kan voeren.

Keuze voor uitvaartverzorging Utrecht

Heeft u te maken met een oeverlijden? Dan moet u een uitvaartverzorging in gaan schakelen, bijvoorbeeld Uitvaartverzorging Utrecht. Veel mensen denken dat ze de verzekering moeten bellen bij een overlijden en dat de uitvaart verzorgt moet worden door de verzekering. Dit is niet juist!

Verzekeringspolis

Op veel polissen staat dat u bij overlijden contact op moet nemen met de verzekeraar of de uitvaartonderneming waar zij afspraken mee hebben. Wat veel mensen niet weten is dat iedereen keuzevrijheid van uitvaartverzorger heeft. Ongeacht waar de verzekering is afgesloten. Ook als je aangesloten bent bij een begrafenisvereniging mag je zelf kiezen welke uitvaartverzorger de uitvaart regelt en begeleidt, bijvoorbeeld de Uitvaartverzorging Utrecht. Kijk wel altijd onder welke voorwaarden dit kan. Zo kan het zijn dat een verzekeraar een bepaald percentage van de verzekerde som uitkeert. Vaak hoeft dit geen probleem te zijn om een goed verzorgde uitvaart te regelen. En er zijn begrafenisvereniging zoals de Uitvaartverzorging Utrecht die prijsafspraken hebben met begrafenisondernemers en slechts een gedeelte uit keren.

Opvragen offertes

Wilt u exact weten wat de kosten van een uitvaart zijn laat dan verschillende begrotingen maken. Ook door de gecontracteerde uitvaartverzorger. Want het hoeft namelijk niet zo te zijn dat u duurder uit bent bij uitvaartverzorger van u keuze. Zo heeft u in Utrecht ruime keuze in uitvaartondernemers. Kies bijvoorbeeld voor Uitvaartverzorging Utrecht of een andere  ondernemer die bij u past. Elke uitvaartverzorging heeft zijn eigen manier van werken, zo is Uitvaartverzorging Utrecht kenmerkend om de persoonlijke aanpak. Wat heel belangrijk is: zoek een uitvaartverzorger die bij je past! Wilt u meer informatie over een begrafenis of crematie verzorgt door Uitvaartverzorging Utrecht? En weten wat de kosten zijn voor een persoonlijke uitvaart? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.Goedkoop Reclamebord op maat bestellen

Het lijkt eenvoudiger dan dat het daadwerkelijk is, reclame op maat maken is een vak apart en daarom besteden veel bedrijven het dan ook uit aan een reclamebureau. Natuurlijk is het inhuren van een reclamebureau over het algemeen best prijzig. Daarom kiezen veel bedrijven er toch voor om het groot reclamebord op maat maken niet uit te besteden maar het zelf te doen. Ga jij aan de slag met een reclamebord op maat? Let dan hierop.

Waar op letten?

Wil je zelf reclamebord op maat maken, dan zul je op een aantal zaken moeten letten. Om te beginnen is het een goed idee om een schets te maken waarin je duidelijk aangeeft welke doelgroep je wilt bereiken. En ook dat je een duidelijk idee maakt voor de plan van aanpak. Reclamebord op maat maken is een goede manier om je bedrijf te presenteren en dan ook op deze manier weer nieuwe klanten te krijgen. Dit is althans over het algemeen de bedoeling van reclame maken.

Reclame maken regels

Bij het maken van reclamebord op maat komen geen regels kijken, er zijn dan ook geen standaard manieren die het beste werken want het moet ook bij het bedrijf passen en de ene manier werkt dus bij het ene bedrijf beter, en de andere manier bij een ander bedrijf. Wel zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten bij het reclame maken, en dat zijn zaken als “Hoe krijg ik potentiële klanten enthousiast”. Vaak werkt het goed om potentiële klanten te bereiken met een zogenaamd lokkertje, dit wil zeggen dat je een mooie aanbieding doet of zelf een product of dienst gratis verleend. Aanbiedingen en gratis producten zijn voor consumenten altijd interessant, maar dit kan natuurlijk niet met ieder product of bij ieder bedrijf gedaan worden. Denk hierbij bij het maken van reclamebord op maat.De levensduur van je CV ketel verlengen

De CV ketel wordt vaak ook wel het hart van een woning genoemd. De CV ketel zorgt ervoor dat je woning warm blijft en dat er warm water uit de kraan komt. Zeker in de winter is het belangrijk om een goed werkende CV ketel te hebben. Het is belangrijk dat je regelmatig CV ketel onderhoud laat plegen. Een goed onderhouden CV ketel gaat langer mee, waardoor je dus minder snel aan een nieuwe ketel toe bent. Als je ketel langer meegaat, kan dit een hoop geld schelen. Daarnaast zorgt voldoende CV ketel onderhoud ook voor een hoger rendement. Onderhoud aan de CV ketel is dus nooit een slechte investering!

Hoe vaak is CV ketel onderhoud nodig?

Het is verstandig om 1 tot 2 keer per jaar CV ketel onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de ketel goed blijft werken en dat het rendement optimaal blijft. Wil je goedkoop uit zijn en vind je het belangrijk dat je CV ketel in goede conditie blijft? Dan is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de ketel voldoende onderhouden wordt. Bovendien ben je vaak zeer goedkoop uit als je een contract afsluit.

Is jouw ketel aan vervanging toe?

Blijkt het dat jouw CV ketel aan vervanging toe is? Een CV ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Na deze periode dien je de ketel dus te vervangen. In veel gevallen kiest men er ook voor om de ketel nog eerder te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld een goede beslissing zijn als de ketel nog dusdanig weinig rendement heeft, dat je uiteindelijk goedkoper uit bent als je een nieuwe ketel neemt.

Een CV ketel huren of kopen

Als je een nieuwe ketel nodig hebt, zijn er twee mogelijkheden, namelijk huren en kopen. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. De aanschaf van een nieuwe CV ketel kan erg prijzig zijn. Heb je even niet de mogelijkheid om een groot bedrag af te tikken? Dan is een CV ketel huren een beter idee. In dit geval betaal je een maandelijks bedrag, waardoor je niet in één keer ontzettend veel geld kwijt bent. Nadeel hiervan is dat je op de lange termijn wel duurder uit bent. Je kunt een ketel echter ook voor een kortere tijd huren, waardoor het rendement altijd optimaal blijft.

Als je meer te besteden hebt, kun je in plaats van een CV ketel huren ook een CV ketel kopen. Je betaalt dan in één keer een groter bedrag, maar uiteindelijk ben je zo wel het goedkoopste uit. Vergeet dan echter geen onderhoudscontract af te sluiten.

Het beheer van een gebouw

3. 3. De meest efficiënte manier om tot een energie-efficiënt gebouw te komen, is het implementeren van een systeembenadering voor de gehele bouw van nieuwe gebouwen. In de gehele gebouwbenadering wordt het gebouw behandeld als één energiesysteem met afzonderlijke, maar afhankelijke onderdelen. Elk onderdeel is van invloed op de prestaties van het hele systeem (het hele gebouw).

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

4. 4. Bij het ontwerp moet efficiënt gebruik worden gemaakt van water en elektriciteit en andere natuurlijke hulpbronnen en energiebronnen.

5. 5. Om afval en materialen tot een minimum te beperken, kiest u een zo klein mogelijk gebouw voor de beoogde toepassing.

6. 6. Het ontwerp moet ernaar streven om te voldoen aan de Energy Star-eisen voor duurzaamheid, de LEED-normen (Leadership in Energy and Environmental Design) en de International Green Construction Code (IgCC).

7. Het ontwerp van een energie-efficiënt gebouw moet het mogelijk maken om in de toekomst gemakkelijk aanpassingen te doen zonder de prestaties van het gebouw te beïnvloeden.

8. 8. Het ontwerp moet rekening houden met de oriëntatie van het gebouw. De manier waarop een constructie op een locatie is gesitueerd en de plaatsing van ramen, daklijnen en andere kenmerken is van cruciaal belang voor de efficiëntie.

9. 9. Het ontwerp van een energie-efficiënt gebouw moet duurzaam zijn. Een duurzaam ontwerp is erop gericht de uitputting van kritieke hulpbronnen zoals land, water, energie en grondstoffen te verminderen. Een duurzaam ontwerp van faciliteiten en infrastructuur voorkomt ook de vernietiging van het ecosysteem.

10. 10. Het gebruik van software voor energiemodellering is een effectieve manier om het energieverbruik van een gebouw in te schatten. De output van het model kan architecten, aannemers en gebouweigenaren helpen om de prestaties en kosten van een gebouw aan te passen voordat de bouw begint.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

12. 12. Zorg voor meer ruimte voor isolatie tussen binnen- en buitenmuren door gebruik te maken van 2X6 spijkers in plaats van 2X4 spijkers voor de houtskeletbouw.

13. 13. Gebruik voor de houtskeletbouw een isolatie van hoge kwaliteit, zoals de isolatie van spray-schuim, voor de houtskeletbouw. De isolatie van het nevelschuim kan een luchtbarrière vormen en is een veel betere isolatiemethode dan een goedkoper isolatiemateriaal zoals batts en dekens.

14. 14. Omdat goed afgedichte, energie-efficiënte houtskeletbouw kwetsbaar is voor vochtophoping in de spouwen van de muur, moet de buitenkant van het gebouw worden verpakt in een waterbestendig en ademend materiaal. Vocht in de muren van een gebouw is ernstig omdat vocht kan leiden tot houtrot (veroorzaakt door schimmels) en dure reparaties. Vocht kan ook de groei van schimmel veroorzaken, wat ongezond is voor de bewoners van de constructie. Het is van essentieel belang dat een houtskeletvormige gebouwschil het binnendringen, de ophoping en de afvoer van vocht controleert.

15. 15. Een energiezuinig gebouw met een houten frame maakt gebruik van een geavanceerd huisframe (ook bekend als optimale waarde-engineering). Geavanceerde huisomkadering vermindert het gebruik en afval van hout en verbetert de energie-efficiëntie van een huis met een houten skelet.

16. 16. Structureel geïsoleerd paneel (SIP) kan tot 50 procent besparen op de energiekosten. SIP’s worden gemaakt van een laag schuimisolatie die tussen stukken multiplex, strengen of cementpanelen wordt geplaatst.

Ista Nederland neemt energiebeheer uit handen voor VVE beheerders en eigenaren van panden. Ista Nederland is een groot bedrijf dat onder andere werkzaam is in nederland. Bekijk dit artikel van Ista Nederland voor meer informatie. Ista Nederland neemt het beheer van gebouweigenaren uit handen.

17. 17. Om een energie-efficiënte betonnen structuur te creëren, wordt gebruik gemaakt van betonnen wandsystemen met integrale isolatie van geëxpandeerd polystyreen (EPS) of ander isolatieschuim. Geïsoleerde betonvormen en geïsoleerde betonblokken vormen een continue isolatielaag, waardoor koudebruggen door de muur aanzienlijk worden vermeden. Het Bautex Block Wall System is een voorbeeld van een geïsoleerd betonblokwandsysteem dat een continue R-waarde van 14 biedt, die veel hoger is dan de IECC-aanbevelingen van 2015.

18. 18. Voor de betonbouw moet een lucht- en vochtscherm worden aangebracht op de buitenzijde van de betonnen muur. Volledig verlijmde membranen en lucht- en vochtbarrières zoals de Bautex lucht- en vochtbarrière werken goed bij betonbouw. De luchtdichtheid van een gebouw heeft een belangrijke positieve invloed op de totale energie-efficiëntie.

Energie-efficiënte technieken bij renovaties en nieuwbouw
Een energiezuinig dak
Een energiezuinig dak (koel dak) is ontworpen om zonlicht te reflecteren en minder warmte te absorberen dan een standaard dak. Koele daken verlagen de energierekening, verbeteren het comfort binnenshuis en kunnen de levensduur van het dak verlengen. Er zijn verschillende technieken om een koel dak te creëren.

19. 19. Koele dakcoatings hebben speciale reflecterende pigmenten of zijn wit om zonlicht te reflecteren. Een lichtgekleurd dak absorbeert minder dan 50 procent van de zonne-energie, waardoor de temperatuur van een dak daalt. Donkere daken daarentegen absorberen 90 procent van de zonne-energie.

20. 20. De keuze voor een koel dak is afhankelijk van de helling van een dak. Voor daken met een lage hellingshoek, met een hellingshoek van 9,5 graden of minder, kies voor eenlaagse membranen die licht van kleur zijn en de zon reflecteren. Eenlaagse membranen zijn geprefabriceerde platen die op het dak worden gerold en verbonden zijn met mechanische bevestigingsmiddelen, worden verlijmd met chemische kleefstoffen of op hun plaats worden gehouden met ballast (stenen, grind of straatstenen).

21. 21. Gelakte metalen daken voldoen ook aan de eisen van een koel dak met een lage hellingsgraad voor de reflectie van de zon.

https://www.istades.nl/oplossingen/klantenservice/

Betere taxatie door een bouwkundige keuring amstelveen

Bij verkoop van een woning wordt vaak een bouwkundige keuring uit amstelveen gevraagd. Ook zijn er veel verkopers die op voorhand al een bouwkundige keuring in amstelveen aanvragen. Dan weten ze zeker hoe de bouwkundige toestand van hun woning is en komen zij, maar ook de toekomstige kopers, niet voor verrassingen te staan. Een bouwkundige keuring uit amstelveen is gewoon een stukje bevestiging en zekerheid voor de verkoper. Er kunnen zich onverwachte problemen voordoen, of onzichtbare gebreken, die op voorhand niet te ontdekken waren. Maar die door de verkoper wel dienen te worden verholpen.

Een bouwkundige keuring niet verplicht

Een bouwkundige keuring in amstelveen is niet een verplichting. Zeker nieuwbouwwoningen hebben zo’n keuring niet perse nodig. En als verkoper zou ik dan ook zeker niet zo’n bouwkundige keuring in amstelveen aanvragen. Een koper kan er wel heel erg prijs op stellen, maar dan zijn de kosten ook voor rekening van de koper. Bij een nieuwbouwwoning loopt een koper niet echt veel risico op een miskoop, maar bij een oudere woning s er altijd wel een zeker risico. Niet elke verkoper is altijd even eerlijk over eventuele gebreken, en door middel van een bouwkundig rapport door een onafhankelijke expert komen die gebreken altijd wel aan het licht. Dus dan is de verkoper verplicht om de gebreken te verhelpen. Dus als je je huis wilt verkopen en een eerlijke goede indruk wilt maken op potentiele kopers, schakel een bedrijf in voor een bouwkundig rapport. De kosten zullen misschien nog een struikelblok zijn maar zijn niets in vergelijking tot de uiteindelijke opbrengst.

Soms is het lastig te accepteren dat kopers zelf een rapport aanvragen, net of ze de verkopers niet vertrouwen. Maar, het gaat vaak om aanzienlijke bedragen, dus een zeer te begrijpen actie van de kopers.