Doe het zelf tuinen

Tuinieren kun je zelf, lees er alles over op ons blog

You are here: Home - Bedrijven


Category Archives: Bedrijven

Aandachtspunten bij het bestellen van steigerhouten tuinmeubels

De zomer is aangebroken. Dit betekent dat we weer in de tuin kunnen zitten om te genieten van het mooie weer. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar nieuwe tuinmeubels. Dit jaar zijn steigerhouten tuinmeubels weer razend populair. Dit is ook niet zo gek, aangezien ze makkelijk te combineren zijn en lang mooi blijven wanneer ze goed onderhouden worden. 

Eerst moet je natuurlijk kiezen wat voor specifiek steigerhouten tuinmeubel je graag wilt aanschaffen. Je kun bijvoorbeeld kiezen uit een loungeset, tuinbank, tuintafel of picknicktafel. Hierbij kies je het meubel dat past bij jouw wensen. Welk meubel je ook kiest, er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het bestellen. In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij het aanschaffen en bestellen van een steigerhouten tuinmeubel

De maat van de steigerhouten tuinmeubels 

Het hangt van de ruimte die je hebt af hoe groot je steigerhouten tuinmeubel kan zijn. Denk voorbeeld aan een steigerhouten bankje met balkonbar voor op je balkon. Hierbij is meten erg belangrijk. Een heel belangrijk aandachtspunt is dan ook het precies uitmeten van de ruimte die je hebt. Zorg dat je precies weet hoeveel ruimte het meubel in beslag neemt. 

Het is ook mogelijk om een steigerhouten meubel op maat te maken. Zo kun je naar eigen ontwerp een steigerhouten tuinmeubel laten maken. Ook hierbij is meten erg belangrijk. 

Onderhoud en bescherming van steigerhouten tuinmeubels

Een ander aandachtspunt is het onderhouden en beschermen van je steigerhouten tuinmeubels. Steigerhout en water kunnen namelijk niet goed samen. Toch kun je steigerhouten meubels in de tuin gebruiken als je de juiste bescherming aanbrengt. Denk hierbij aan een nano coating. Deze coating vormt een schermlaag tegen intrekkend vocht. Onderhoud het meubel goed door jaarlijks een nano coating aan te brengen.

Daarnaast is het aanbrengen van kunststof doppen aangeraden. Dit zorgt ervoor dat water niet in het hout kan trekken en dat het sneller droogt. Met deze aandachtspunten geniet jij het langst van je steigerhouten meubel. 

Levering van steigerhouten tuinmeubels

Het laatste aandachtspunt om goed op te letten is dat je rekening moet houden dat het meubel op de bestemming kan komen. Meet dus goed of het meubel door de deur past als die daar doorheen moet. 

Hoe je een dakgoot vervangt

Sommige klussen zijn eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Zolang je maar over de juiste gereedschappen en materialen beschikt en ook op jezelf kunt vertrouwen, tenminste.

Dat laatste bedoelen we absoluut niet lullig. Iedereen heeft talenten maar die hoeven niet per definitie dichtbij klussen te liggen. Wees je daarom volledig bewust van je eigen kennen en kunnen en bepaal je eigen grenzen. Ga die niet over en besef dat het helemaal niet erg is om hulp in te schakelen. Bovendien kan het handig zijn om de taken te verdelen tussen jou en een vriend, eventueel zelfs een professional. Zo krijg jij jouw renovatie een stuk sneller voor elkaar.

Of je het nou wel of niet zelf gaat doen, advies is nooit verkeerd. Uitleg evenmin. Door te weten wat erbij komt kijken kun je zelf je dakgoot vervangen of beslissen om dat door een expert te laten doen. Daarom lichten we stuk voor stuk alle handelingen uit en weet je ook meteen welke materialen je allemaal aan moet schaffen. Dat raden we je sowieso aan om te doen, zodat de aannemer die je inhuurt – of de vriend die je om hulp vraagt – er direct mee aan de slag kan.

Hoe zit een dakgoot nou precies in elkaar?

Daar is geen vast antwoord op te geven omdat het afhangt van het type waar je gebruik van maakt. De ene dakgoot bestaat uit onderdelen die met een speciale lijm aan elkaar vastzitten. Maar stevigheid is geen zekerheid dat je ook daadwerkelijk een hechtingsmiddel moet gebruiken. Er bestaan namelijk ook systemen die je simpelweg in elkaar klikt. En geloof ons, qua kwaliteit ga je er daarmee niet op achteruit! Mocht je een aanvulling zoeken op je huidige afvoer en enkele onderdelen opnieuw gebruiken, kijk dan goed tot welk van deze twee systemen de jouwe behoort.

De dakgoot maat

Meten is weten. Wist je dat niet, dan nu wel. Dit is ook erg belangrijk voor het bepalen van de hoeveelheid aan goten en de totale lengte daarvan die je nodig gaat hebben. En de breedte, niet te vergeten. Dat komt omdat je wel zeker moet zijn dat de goten het water kunnen verwerken. Zodra je afvoer niet breed of lang genoeg is, loop je kans op lekkage en schade aan je woning. Voor een stevige constructie zijn pvc en pp allebei afzonderlijk aan te raden als basis. Hoeveel heb je daar dan precies van nodig? Dat lees je in onderstaande tabel.

 • 60 m² à 100 mm mast- of bakgoot

 • 100 m² à 125 mm mast- of bakgoot

 • 130 m² à 150 mm mast- of bakgoot

 • 150 m² à180 mm mast- of bakgoot

Wat je nog meer nodig hebt

Om zeker te zijn van het perfecte resultaat, bevelen we je van harte aan om de volgende onderdelen aan te schaffen:

 • Dakgoot

 • Regenpijpen

 • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten

 • Eindstukken

 • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp

 • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Verdere aandachtspunten

Alle stukken van je afvoer moeten direct en perfect op elkaar aangesloten zijn. Daarom is het zo cruciaal dat alle onderdelen dezelfde diameter hebben. Ook belangrijk: om de acht meter dakgoot hoort een regenpijp te zitten zodat het water evenredig kan weglopen.

De beste zwembaden koop je bij Zwembaddealer.nl

Eindelijk is het zomer en de dagen kunnen soms broeierig zijn. Hoe lekker is het dan om gewoon in je eigen zwembad in je tuin af te koelen en in je eigen zwembad te plonzen? Koop nu voordelig je eigen zwembad bij Zwembaddealer.nl.

Weinig mensen zouden zeggen ‘nee, liever niet’! En als je misschien denkt dat een zwembad in je tuin teveel zou kosten, heb je het goed mis. Een zwembad in de tuin is voor zowat iedereen weggelegd als je naar de prijzen en mogelijkheden kijkt van Zwembaddealer. Deze webshop is gespecialiseerd in zwembaden. En het aanbod is groot. Denk aan opblaasbare jacuzzi’s, kinderzwembaden, maar ook opzetzwembaden die je makkelijk in zowat elke tuin kunt plaatsen. Niet alleen volwassen, maar ook de kinderen zullen hier ongetwijfeld dolblij mee zijn. Wat een feest!

ZwembadDealer.nl

Maak kennis met Zwembaddealer.nl en ontdek zelf de vele mogelijkheden en de gunstige prijzen. Alle soorten zwembaden zijn overzichtelijk gecategoriseerd en de nodige informatie is bij elk bad te vinden. Op die manier vind je snel en eenvoudig het juiste zwembad dat aan jouw wensen voldoet. Op alle producten uit de webshop heb je recht op de wettelijke garantie. En dan hebben we het nog niet eens over de snelle levering gehad. Als je een bestelling plaatst voor 17:00, dan doet Zwembaddealer zijn best om dezelfde dag de bestelling nog in orde te maken. Grote kans dus dat je je zwembad al de volgende dag in huis hebt. En de verzendkosten zijn geheel gratis als je een bestelling plaatst boven de vijftig euro. Hoe mooi wil je het hebben?

En mocht je nog twijfelen of kun je niet goed kiezen tussen het ene zwembad en het andere zwembad? Dan staat er altijd iemand klaar om je vragen te beantwoorden over je favoriet zwembad!

Trampolines van OutdoorDealer.nl

Heb jij een prachtige tuin en denk jij dat een trampoline daar een leuke toevoeging aan kan zijn? In dat geval is het zeker aan te raden om eens na te gaan of dit wat voor jou is. Het punt is namelijk dat een trampoline natuurlijk hartstikke leuk is voor kinderen. Dat is immers ook de reden waarom veel gezinnen ervoor kiezen om er één aan te kopen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat een trampoline ook heel goed is voor volwassenen. Het brengt namelijk meerdere gezondheidsvoordelen met zich mee. In dit artikel gaan wij in op deze verschillende gezondheidsvoordelen.

Het versterkt botten

Jonge mensen hebben over het algemeen zeer sterke botten. Als je jong bent groeien je botten en daarmee ook de botdichtheid. Maar op een gegeven moment worden je botten evident minder krachtig. Rond je 30ste levensjaar zet dit proces zich vaak al in. Daarom moet je ook alles op alles zetten om na je 30ste levensjaar zuinig op je botten te zijn. De botmassa gaat dan namelijk langzaam achteruit. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je botten sterk blijven, maar ook trampoline springen blijkt een evidente rol te spelen. Om die reden kan het aankopen van een trampoline dan ook een echte aanrader zijn.

Handig om af te vallen

Een trampoline is bovendien erg handig om te gebruiken als jij wil afvallen. Het punt is dat veel mensen graag willen afvallen, maar de drempel om hiermee te beginnen ligt vaak erg hoor. Gelukkig kun je er dan voor kiezen om gebruik te maken van de trampoline. Hiermee gebruik je namelijk al je spieren, waardoor het een zeer effectieve methode is om snel af te vallen. Plan dit dagelijks in, zodat je er echt een gewoonte van maakt. Op die manier wordt het afvallen namelijk een stuk gemakkelijker.

Photinia Rood Kunsthaag in uw bedrijf, sfeerverhogend & trending

De Kunsthaag in uw bedrijf, trending

Met de Kunsthaag Photinia Rood in uw bedrijf is binnen een paar minuten een zeer positieve sfeer te maken, het is trending en veel bedrijven zijn u al voorgegaan. De Photinia rood zorgt voor een fleurig geheel afgewisseld met een rood blad en een volle dekking. Helemaal trending en bovendien is de kunsthaag een eyecatcher.

In het bedrijf zult u zeker zeer positieve reacties ontvangen en kunt u een mooie indrukwekkende omgeving creeeren. 

Een kunsthaag in de vergaderkamer, bij de receptie of in de bedrijfskantine oogt mooi en rustgevend, en is eveneens geluiddempend. De tegels zijn naar elk gewenst formaat te maken.

Als klanten even moeten wachten dan zullen ze positief verrast zijn van een mooie fleurige omgeving.

Vele collega’s zijn u al voorgegaan met het creeren van meer groen in het bedrijf zoals Bibliotheken, Restaurants, Cafe’s, op het vliegveld, Ziekenhuizen en Wachtkamers. 

Geen hovenier nodig

De junglematten zijn nagegoeg onderhoudsarm, je hoeft niet meer te snoeien en losvallende, dorre bladeren op te ruimen. Water geven is al helemaal niet nodig. Een dure hovenier hoeft niet ingehuurd te worden want ze zijn heel eenvoudig zelf te bevestigen met een bundelband of ty rap. Onderhoudscontracten zijn  eveneens niet nodig en daar is dus op te bezuinigen.

Wlt u na een tijdje toch de Kunsthaag verplaatsen, dit is geen probleem. Gewoon verwijderen en elders ophangen.

Samengevat…

Een Kunsthaag is een duurzame en voordelige oplossing voor sfeerverhoging, ontspanning en indruk te maken op de omgeving. Een volle dekking, dus geen achtergrondscherm meer nodig en eenvoudig zelf te bevestigen.

Gezellig en sfeervol in de bedrijfskantine, bij de receptie, de wachtruimte of het buitenterras. Wij schrijven op ons blog op onze website verhalen met foto’s erbij die tevreden klanten naar ons hebben gestuurd.Laat u inspireren en doe mee met de trend.

Bezoek de webshop van www.kunsthaag.eu en laat u verrassen door het aanbod. Gewoon vanuit de luie stoel bestellen en binnen 2 werkdagen bij u afgeleverd.

 

https://kunsthaag.eu/winkel/kunsthaag-wandmat-photinia-50x50cm/

Waar moet u op letten bij het renoveren van uw tuin?

Wanneer u uw tuin gaat verbouwen of renoveren kan er veel afval vrij komen. Afhankelijk van hoeveel u gaat verbouwen zal er een hoop afval vrij komen. Dit afval komt overeen met groen afval, maar niet alles wat u weg gooit tijdens het renoveren van uw tuin is groen afval. Zo zijn bakstenen geen groen afval. Groen afval kunt u scheiden door een groencontainer te huren. Een groencontainer huren draagt verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt de container opgehaald en afgeleverd op de plek van bestemming. Deze service zit inbegrepen in de prijs van de groencontainer. Meer weten waar u op moet letten bij het renoveren van uw tuin lees dan gerust verder!

 

Tips bij het renoveren

Een slim idee is om een lijstje te maken met dingen die u terug wilt zien in uw tuin. Wilt u dus een overkapping of tuinhuisje? Schrijf het op! De planten die u wilt in uw tuin kunnen ook handig zijn om op te schrijven. Alles wat u mooi vind is ook handig om te onthouden. Wilt u een vogelbadje? Zet dit dan ook op de lijst. Niks is te gek. Bovendien is het uw tuin dus u mag bepalen wat u ermee doet.

Het is wel slim dat wanneer het echte werk gaat beginnen u een goede hovenier inschakelt. Deze zorgt ervoor dat alle handelingen tiptop worden uitgevoerd. Geef uw wensen wel altijd door aan deze hovenier. Zo voorkomt u dat iemand anders de keuzes in uw tuin gaat bepalen. Het is ook belangrijk om na te denken over het onderhoud dat uw tuin nodig gaat hebben en hoeveel zin u erin heeft om dit bij te gaan houden. Neem alle opties mee in uw achterhoofd. Een buitenkeuken zal minder onderhoud nodig hebben dan een vijver.

 

Denk twee keer na

Wanneer u een boom wilt is het verstandig om rekening te houden met het feit dat bomen erg groot kunnen worden. Bomen kunnen uw uitzicht daardoor verminderen. Daarnaast kunnen bomen er ook  voor zorgen dat uw riolering verstopt raakt. Dit heeft te maken met het feit dat deze zo groot worden en de wortels dus steeds dikker en dieper worden.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/

Inbouwspots veranda inspiratie

Er kan veel inspiratie opgedaan worden via bijvoorbeeld Pinterest. Hier staan veel foto’s van verlichte veranda’s, want het is zeer belangrijk dat u voor de aanschaf van de verlichting een goed plan hebt wat je met de verlichting wilt bereiken. Bedenk bijvoorbeeld wat u er mee wilt bereiken, wilt u bijvoorbeeld een knusse sfeer creëren of wilt u dat het praktisch verlicht is.

De spots kunnen voor verschillende plekken gebruikt worden, zo kan het natuurlijk voor de veranda gebruikt worden maar ook voor de carport of een overkapping. De LED inbouwspots veranda zijn spat waterdicht en kunnen goed tegen vorst waardoor het ideale verlichting is voor de veranda.  Wanneer u weet waar u de verlichting wilt plaatsen en wat u er mee wilt bereiken kunt u gaan kijken welke verlichting die bij uw plannen passen.

Voor elk doeleinde voor de veranda is er passelijke verlichting. Er worden veel mooie warmwitte inbouwspots aangeboden waardoor u een zeer warme en gezellige sfeer kunt creëren. Zo worden er ook veel verschillende soorten en matten aangeboden. Zo kan je sommige inbouwspots dimmen of kantelen, er kunnen uit verschillende groottes gekozen worden en je kan vaak ook kiezen of er een afstandsbediening bij zit of een gewone schakelaar.

 

10 voordelen van veranda LED-inbouwspots

 1. LED-verlichting heeft ongeveer 40 000 branduren
 2. De verlichting gebruikt weinig energie, hierdoor verdien je de aanschafprijs al binnen 2 jaar terug
 3. De inbouwspots gaan ongeveer 10 jaar mee
 4. Hoofdzakelijk gemaakt van gerecycled materialen
 5. De verlichting trekt amper insecten aan
 6. De inbouwspots kunnen goed tegen vorst
 7. Door het lage verbruik draag je mee aan de Co2 vermindering
 8. Bevatten geen gevaarlijke stoffen
 9. Ze worden in alle soorten en maten aangeboden
 10. Ze zijn zeer compact en geven veel licht

 

https://www.euroledshop.nl/

Kunst geven is een goed idee als afscheid van een collega in Coronatijd

Kunst is mooi om naar te kijken. Eigenlijk kan iedereen een mooi kunstwerk wel waarderen. Zeker een beeld van bijvoorbeeld brons is tijdloos en mooi. Ook als cadeau is kunst geven, zoals een bronzen beeld, een goed idee. Juist door de tijdloze waarde vormt zo’n bronzen beeld naast wat het uitbeeldt, een mooie herinnering. Iemand kan op die manier zijn of haar tijd bij bijvoorbeeld het werken in een bedrijf, herdenken. Ook andere momenten, zoals het halen van een promotie of het maken van goede stappen binnen je bedrijf zijn goede momenten voor een cadeau. Buiten de werksfeer om, is het geven van een bronzen beeld een mooi en uniek cadeau dat iedereen kan waarderen. 

Doe hier ideeën op voor een afscheid van een collega in coronatijd

Nu, in tijden van de huidige pandemie, is het afscheid van een collega minder makkelijk te organiseren. Toch wil je je collega een waardig afscheid geven. Geen wonder dat mensen zoeken naar ideeën afscheid collega in coronatijd. Waarbij je normaal het cadeau tijdens een feestelijk afscheid zou overhandigen, kun je dit nu online doen. Wat veel mensen doen is het cadeau goed ingepakt meegeven of opsturen. Wanneer iemand op de zaak is, kan hij of zij het meenemen. Je zegt erbij dat diegene het nog niet mag open maken. Daarna plan je bijvoorbeeld op de vrijdagmiddag, op diens laatste werkdag, een zoom call in waar iedereen bij is. Met wat lekkers te eten en te drinken kan het afscheid beginnen en kan het cadeau uitgepakt worden.

 

Welke bronzen beelden zijn er allemaal

Bronzen beelden bij Artihove zijn een uitstekende keuze wanneer je een beeld wilt geven aan iemand die na jaren van dienst stopt met werken. Maar ook als cadeau voor een andere herdenking waardig moment is een bronzen beeld een goede keuze. Ook voor ieders smaak is er wel een geschikt beeld te vinden. Juist doordat brons zich zo goed laat vormen, kun je voor abstract tot figuratief en voor een ruwe tot een gladde afwerking kiezen. Denk aan degene aan wie je het beeld geeft om een goede keuze te maken. Er zijn veel beelden van mensfiguren, maar ook van alleen handen, bloemen of andere beeltenissen. Ook dieren beelden kunnen mooi zijn, aangezien dit weer symbool staat voor diverse aspecten van het leven of een persoon. Denk aan de wijze uil. En aan hoe mooi dit beeld zal staan in iemands tuin!

 

Maak je tuin af met tuinbeelden

Wanneer je zo’n beeld van brons krijgt, is de vraag natuurlijk waar je deze gaat plaatsen. De tuin is met name geschikt. Brons is een materiaal dat prima buiten kan staan. En in de tuin komen de tuinbeelden goed tot hun recht. Tuinbeelden kopen bij Artihove.nl biedt je alle keuze die je wilt. Van modern en abstract tot figuratief. De meeste bronzen beelden worden buiten geplaatst. Doordat brons buiten eigenlijk alleen maar mooier wordt, komt een tuinbeeld goed tot zijn recht. Wanneer de tuin in de winter kaal is, geeft zo’n bronzen tuinbeeld altijd iets interessants om naar te kijken.

Effectief ongedierte bestrijden in je tuin

Tuinders weten er alles van: ongedierte is ontzettend vervelend. Muizen, slakken, aardappelkevers en mollen kunnen het tuinplezier en de opbrengst van een moestuin flink om zeep helpen. Als je last hebt van ongedierte is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk tegen optreedt. Bestel bijvoorbeeld direct mollenklemmen bij een webshop voor een mollenklem, zoals Wezan. Bijkomend voordeel is dat je hier ook carbid kunt kopen of een melkbus kopen kunt. Zo sla je alles voor je tuin eenvoudig online in.

Hoe werken klemmen?

Er zijn diverse klemmen op de markt tegen groot ongedierte, zoals mollen en woelratten. Mollen houden het meest van humusrijke grond en grond zonder wortels. Daarom komen ze snel op gazons af. Klemmen plaatsen is een manier om snel van mollen af te komen. Mollenklemmen plaats je altijd in de ingang van een mollengang. Door er wat aantrekkelijk voer voor mollen bij te leggen trek je de mol al snel aan. Als de mol in de klem terecht komt klapt de klem dicht, net zoals bij een muizenval. Met een enkele klem kun je vaak meerdere mollen vangen. Klemmen zijn niet duur, vaak kost een enkele mollenklem slechts tien euro. Een goede investering om een mollenplaag effectief te bestrijden. Deze methode is echter weinig diervriendelijk omdat de mol overlijdt. Er zijn ook natuurlijke methoden van bestrijden, hoewel je met een klem zeer snel van de mollen af kunt komen. Andere methoden vereisen meer werk en meer tijd. Je dient zelf de afweging te maken welke methode het best bij jou past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je mollenplaag direct de kop in te drukken met het gebruik van klemmen en daarna over te stappen op natuurlijke bestrijdingsmethoden. Op die manier kun je de mollen of woelratten ook in de toekomst uit je tuin houden.

Natuurlijk bestrijden

Sommige plagen kun je ook op diervriendelijke wijze tegengaan. Sommige dieren houden niet van bepaalde planten of blijven weg als je andere dieren aantrekt. Slakken ga je bijvoorbeeld tegen met geurige planten zoals bieslook. Muizen houd je weg door je kat buiten los te laten lopen. Duiven verjaag je ook met sterk geurende planten. Een kruidentuin aanleggen is dus een goede manier om diverse soorten dieren uit je tuin te houden. Mollenklemmen of een mollennet zijn effectieve middelen om mollen te verjagen.

Spint mijt bestrijden

Spint mijt op je planten? Daar wil je vanaf! Deze hardnekkige beestjes kunnen onopgemerkt je hele plant overnemen. Doordat de meeste spintsoorten zich onder het blad van de vegetatie schuilhouden en zeer klein zijn, zullen ze niet snel opvallen. Ondertussen zuigen ze wel al het sap uit je plant. Het is belangrijk een spint mijt plaag snel te detecteren en te bestrijden, zodat je planten kunnen worden gered. Maar hoe kun je spint bestrijden?

Waar komt spint mijt voor?

Wanneer moet je extra alert zijn op spint mijt? Deze beestjes zijn vooral gek op alocasia en plyscias. De mijt kan zich op je kamerplanten bevinden, maar neemt ook gerust je vegetatie in je kas of in je tuin over. Onder de twaalf graden zal het ongedierte zich niet meer voortplanten, maar ze blijven wel in leven. Na een koude periode kan een plaag dus weer opzetten.

Voorkom spint

Een gezonde plant is minder vatbaar voor spint. Als je plant wat fut mist, kan het verstandig zijn deze te verpotten. Bovendien is het vernieuwen van de potgrond een goede bescherming tegen spint. Deze mijten gedijen namelijk beter in oude potgrond. Sproei je plant regelmatig met water om de beestjes het lastig te maken. Zij hebben namelijk de voorkeur voor droge lucht. Je kunt er ook voor kiezen preventief bestrijdingsmiddelen te spuiten.

Bestrijd spint

Heeft je plant last van spint mijt? Ga dan rigoureus te werk. Verwijder bladeren en takken die al zijn aangetast. Als er veel spint mijt te zien is, kun je je het beste beroepen op chemische bestrijdingsmiddelen. Je kunt ook zelf een oplossing maken door een oplossing te maken van water, groene zeep en spiritus (verhouding 98 : 2 : 1) Breng dit in de avonduren aan, want rond die tijd komen de eitjes uit.