Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Alles over de verschillende soorten grasmaaiers

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers op de markt, elk ontworpen voor een specifiek doel. Zo heeft elke grasmaaier weer zijn eigen eigenschappen, voordelen en nadelen. Een handgrasmaaier bijvoorbeeld is perfect voor kleine tuinen. Een Toro zitmaaier is ideaal voor grotere tuinen en je kunt er makkelijk mee manoeuvreren. Ben jij van plan om binnenkort een grasmaaier aan te schaffen? Ben jij benieuwd uit welke soorten je dan allemaal kunt kiezen? Dan is het zeker verstandig om dit artikel door te lezen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Handgrasmaaiers 

Een handgrasmaaier is een mechanische maaier die wordt aangedreven door de gebruiker. Het is licht en eenvoudig te gebruiken, waardoor het geschikt is voor kleine tuinen. Het is ook milieuvriendelijk en maakt weinig lawaai. Daarnaast zijn handgrasmaaiers vaak niet heel groot, waardoor je ook niet al te veel opbergruimte kwijt bent voor het opbergen van deze maaier. 

Elektrische grasmaaiers

Elektrische grasmaaiers worden aangedreven door elektriciteit en zijn ideaal voor middelgrote tot grote tuinen. Ze zijn stiller dan benzinemaaiers en veroorzaken minder luchtvervuiling. Dus ze zijn ook zeker beter voor het milieu. Ze vereisen echter wel een stopcontact in de buurt, of je moet ervoor zorgen dat je gemakkelijk verlengsnoeren kunt neerleggen. Indien je een relatief kleine tuin hebt, dan loop je niet tegen dit probleem aan.

Benzine grasmaaiers

Benzine grasmaaiers zijn krachtiger dan elektrische grasmaaiers en zijn geschikt voor grote tuinen. Ze zijn echter ook zwaarder en luider dan elektrische grasmaaiers en vereisen regelmatig onderhoud. Tegenwoordig komen benzine grasmaaiers niet meer veel voor, maar als je echt een krachtige grasmaaier wilt, dan is dit wel een goede optie.

Robotmaaiers

Robotmaaiers zijn zelfrijdende machines die het gras maaien zonder dat je zelf fysieke inspanning hoeft te leveren. Ze zijn ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of fysiek beperkt zijn. Ze werken op batterijen en zijn vrijwel geruisloos. Het enige wat je dus niet moet vergeten om te doen is de batterij geregeld opladen. Daarna kun je zorgeloos de robotmaaier zijn werk laten doen!

Zitmaaier

Een zitgrasmaaier biedt de mogelijkheid om comfortabel te zitten tijdens het maaien van het gras en is ideaal voor grote tuinen. In vergelijking met andere soorten grasmaaiers biedt het meer comfort en is het een goede keuze als je veel tijd kwijt bent aan het maaien. Hoewel een robotmaaier een optie kan zijn, kan het zijn dat je de voorkeur geeft aan het zelf maaien van het gras. Als je bijvoorbeeld niet goed kunt lopen of last hebt van rugklachten, kan een zitgrasmaaier de perfecte oplossing bieden. Welke grasmaaier kies jij?