Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Alles over de Thuja Plicata ‘Martin’

De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je tuin eens goed onder handen te nemen. Als je op zoek bent naar een mooie, hoge conifeer dan kun je coniferen kopen. Misschien is de Thuja Plicata ‘Martin’ wel iets voor jou. Deze conifeer heeft een prachtige groene kleur en kan tot wel 10 meter hoog worden. Bovendien is de Thuja Plicata ‘Martin’ zeer geschikt als privacy haag, omdat deze snel groeiend is en zijn naalden het hele jaar door behoud. Daarnaast is deze conifeer ook nog eens zeer winterhard en heeft hij weinig onderhoud nodig, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een mooie, maar makkelijk te onderhouden haag. Lees er hier meer over!

Coniferen

Coniferen zijn een uitstekende keuze voor het creëren van een haag vanwege hun opgaande groei. Door ze op de juiste manier te planten, groeien ze snel uit tot een dichte haag. Bovendien behouden coniferen hun groene kleur gedurende het hele jaar, waardoor ze ook in de wintermaanden een mooie toevoeging aan de tuin zijn. Een ander voordeel van coniferen is dat ze relatief weinig onderhoud nodig hebben. Afhankelijk van de soort hoeven ze slechts één of twee keer per jaar te worden gesnoeid en zijn ze bestand tegen diverse weersomstandigheden. De Thuja Plicata ‘Martin’ is een voorbeeld van een conifeer die hier uitermate geschikt voor is.

De reuzenlevensboom

De Thuja Martin is een conifeer die ook wel de reuzenlevensboom wordt genoemd vanwege zijn grootte. Het is een snelle groeier en kan tot wel 50 centimeter per jaar groeien. Door zijn verticale groei is deze conifeersoort bij uitstek geschikt om te gebruiken als haag. Hij kan wel 35 meter hoog worden, maar als je hem in je achtertuin plant is het belangrijk om hem na ongeveer twee meter te snoeien zodat hij goed te onderhouden blijft.

Voordelen van Thuja Martin

De Thuja Martin is een conifeer die het hele jaar door groen blijft, wat zorgt voor een mooie aanblik in jouw tuin. Daarnaast groeit deze plant snel in hoogte en vormt hij al snel een dichte haag die zorgt voor de nodige privacy. De bladeren van de Thuja Martin verspreiden een aangename geur, wat het extra fijn maakt om in de buurt te zijn van deze plant. Bovendien is deze conifeer erg onderhoudsvriendelijk, waardoor je er weinig omkijken naar hebt en al snel van de voordelen kunt genieten.