Doe het zelf tuinen
Image default
Wijn

5 Wijnstreken in Frankrijk om te bezoeken voor een fantastisch uitzicht en heerlijke wijnen

Wanneer je nadenkt over de perfecte Franse vakantie dan denk je misschien wel aan sprookjesachtige kastelen, charmante straatjes en vooral aan veel heerlijk eten en wijn. Of je gaat voor een zonvakantie in Saint-Tropez of gaat toeren door de Lichtstad, de beroemde culinaire hoogstandjes en lokale wijnen mogen niet ontbreken. 

Heb je een voorliefde voor wijnbouw? Dan mag een bezoekje aan een van de bekende wijnstreken in Frankrijk niet ontbreken. Zowel in het noorden als het zuiden van Frankrijk vind je talloze geprezen wijngaarden. Kies voor een speciale rondleiding of plan in ieder geval wat tijd in om door deze prachtige wijnstreek heen te rijden. 

Sommige wijnstreken in Frankrijk zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit de grote steden. Zo is de Champagne-regio niet ver van Parijs vandaan. Met de trein of auto kun je hier gemakkelijk een dagtrip van maken. Neem vooral deel aan een rondleiding. De kans is groot dat je fantastische wijnen zult proeven en misschien een flesje als souvenir mee naar huis neemt. Gezien er meerdere populaire wijnstreken in Frankrijk zijn noemen wij de 5 populairste wijnregio’s.

  1. Champagne

Iedereen is bekend met Champagne. In de Franse wijnstreek ‘Champagne’ kun je een bezoek brengen aan ‘s werelds beroemdste champagnehuizen in Reims en Épernay. Champagne kent ook een toeristische route om de prachtige wijngaarden te verkennen. 

  1. Elzas

De Elzas wijnstreek in Frankrijk vind je vlakbij de Duitse en Zwitserse grens. De Elzas heeft een wijnroute uitgestrekt over 170 kilometer die je langs sprookjesachtige dorpjes, kastelen, kerken en wijngaarden voert. Omdat de Elzas zo dicht bij de Duitse grens ligt ben je vanuit hier zo in Straatsburg. Een bijzondere plek dat zowel Duitse als Franse invloeden heeft. 

  1. Beaujolais 

Frankrijk kent meerdere wijnstreken met specifieke routes samengesteld voor reizigers om langs verschillende gebieden en pittoreske wijngaarden te reizen. Beaujolais kent een 140 kilometer lang circuit die het best bekend staat om de Beaujolais Nouveau. Deze wordt ieder jaar in november uitgebracht. Natuurlijk is het mogelijk om de route op andere momenten van het jaar af te leggen. De route brengt je langs schilderachtige wijngaarden en biedt de mogelijkheid om wijnen uit deze regio te proeven. 

  1. Bourgondië

Bourgondië laat weer een totaal andere kant van Frankrijk zien. Deze wijnstreek staat bekend om zijn unieke terroir. Hier is niet voor niets dat deze Franse wijnstreek op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De wijnen zijn ongelofelijk. Het is een aanrader om de wijngaarden te voet, fiets, auto of zelfs met een luchtballon te verkennen. Bourgondië staat daarnaast bekend om de vele festivals en evenementen die door heel het jaar heen worden georganiseerd. 

  1. Bordeaux

Bordeaux is een van de meest beroemdste wijnregio’s, wereldwijd. De Franse wijnstreek herbergt een aantal bekende en historische wijngaarden en de meest prachtige kastelen. Het is zelfs mogelijk om in sommige kastelen, gelegen op een historisch wijngaard, te overnachten. De Cité du Vin is geliefd onder wijnliefhebbers. Op deze locatie kom je alles te weten over wijngeschiedenis, cultuur en creatie, onder het genot van een glas wijn vanaf de bovenste verdieping met 360-graden uitzicht.

 

https://www.vinify.nl/wijnlanden/franse-wijn/franse-wijnstreken