Doe het zelf tuinen
Image default
Financieel

5 tips voor het verkrijgen van een lening als uw kredietscore in de 600 is

Als je iets nodig hebt een lening heeft en uw kredietscore in de 600 is, bent u misschien niet zeker van uw goedkeuringskansen. U hoeft zich geen zorgen te maken. Afhankelijk van de exacte score vallen de 600’s in de redelijke en goede kredietbereiken. Met een van beide is het mogelijk om goedgekeurd te worden door nogal wat kredietverstrekkers.

Ook al zit je ver boven de kredietscore die je nodig hebt voor een persoonlijke lening, het leenproces is nog steeds belangrijk. U wilt niet de verkeerde geldschieter kiezen en geweigerd worden of uiteindelijk een hogere rente betalen dan nodig is. Volg deze tips om de lening te krijgen die u nodig heeft tegen de beste prijs.

1. Vind kredietverstrekkers met minimumvereisten waaraan u kunt voldoen

Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen minimale kredietscore voor potentiële kredietnemers. Sommige staan open voor leners met een score van 580. Anderen hebben mogelijk een score van 660, 680 of hoger nodig. Door een kredietverstrekker te kiezen met een minimumvereiste waaraan u kunt voldoen, is de kans groter dat u wordt goedgekeurd.

Uw FICO®-score is het type score dat er het meest toe doet. Het is de meest gebruikte score door kredietverstrekkers, dus als u uw kredietscore wilt krijgen, probeer dan een methode te gebruiken die uw FICO®-score oplevert.

Als uw kredietscore in de 600s ligt, begin dan met kijken bij persoonlijke leningen voor eerlijk krediet. Het eerlijke kredietbereik is van 580 tot 669 onder het FICO-systeem, dus u zou kredietverstrekkers moeten vinden die voor u werken. Als uw score hoog in de 600 is, komt u misschien zelfs in aanmerking voor de beste persoonlijke leningen.

2. Kijk of u vooraf bent goedgekeurd

De meeste kredietverstrekkers bieden online hulpmiddelen voor voorafgaande goedkeuring aan. Hiermee kunt u leentarieven controleren zonder uw kredietscore te beïnvloeden.

Als u een pre-approval-tool wilt gebruiken, moet u enkele basisgegevens invoeren. Kredietverstrekkers willen meestal uw naam, adres, inkomen, gewenst leenbedrag en burgerservicenummer. Wanneer u het formulier indient, voert de geldschieter een zachte kredietcontrole op u uit. Dan laat het u weten of u vooraf bent goedgekeurd voor een lening. Als dat het geval is, geeft het het bedrag en de rentevoet weer die u zou kunnen krijgen.

Een voorafgaande goedkeuring van een persoonlijke lening is geen garantie. Maar het geeft je een idee van welke kredietverstrekkers je zullen goedkeuren en wat voor soort tarieven je bij elke kredietverstrekker kunt krijgen. Ga je bijvoorbeeld bij de Yourmacstore achteraf betalen of bij een andere dure winkel krijg je ook te maken met kortlopende leningen, het is verstandig om te kijken of u kredietwaardig genoeg bent om gebruik te maken van deze diensten. 

3. Zoek een medeondertekenaar

Een medeondertekenaar is iemand die ermee instemt om samen met u de verantwoordelijkheid voor een lening op zich te nemen. Daarom kan de geldschieter de informatie van de medeondertekenaar gebruiken om te beslissen of hij de aanvraag goedkeurt en welk tarief hij zal bieden.

Een persoonlijke lening aanvragen bij een medeondertekenaar die een hogere kredietscore heeft dan u kunt u helpen een grotere lening, een lagere rente of beide te krijgen. De uitdaging is om iemand te vinden die dit voor je kan doen. De medeondertekenaar neemt een risico, aangezien zij net zo verantwoordelijk zijn voor de lening als u. Als u een lening bij een medeondertekenaar krijgt, zorg er dan voor dat u altijd op tijd betaalt om te voorkomen dat uw kredietwaardigheid nadelig wordt beïnvloed.

4. Betaal creditcardsaldi voordat u een aanvraag indient

Het verhogen van uw kredietscore voordat u een lening aanvraagt, kan een groot verschil maken. Zelfs een kleine verhoging kan u helpen om een goede rente te krijgen waarmee u honderden dollars kunt besparen.

Een snelle manier om uw kredietscore te verhogen, is door uw creditcardsaldo te betalen. Dit komt door een factor die uw kredietgebruiksratio wordt genoemd, of de verhouding tussen uw kaartsaldi en uw kredietlimieten. Voor een gezonde credit score is het goed om deze ratio onder de 30% te houden. Gebruik dus niet meer dan € 300 voor elke € 1.000 aan krediet.

Het leuke van kredietgebruik is dat alleen het huidige aantal ertoe doet. Stel dat u een kredietgebruik van 70% heeft. Als u dat tot 25% betaalt, stijgt uw kredietscore binnen een maand wanneer de creditcardmaatschappijen uw nieuwe saldo melden. Lees meer informatie op spaarbuidel om achter alle tips te komen hoe je het beste jouw kredietscore hoog kunt houden.

5. Pas op voor roofzuchtige kredietverstrekkers

Helaas is er geen gebrek aan aanbiedingen voor roofzuchtige leningen. Lenders die betaaldagleningen en autoleningen aanbieden zijn twee voorbeelden. Ze rekenen vaak extreem hoge rentetarieven, waarbij kredietverstrekkers in sommige staten APR’s van meer dan 500% in rekening brengen. De reden dat ze consumenten kunnen aantrekken, is omdat ze minder minimumvereisten hebben. Sommigen zullen kredietnemers goedkeuren zonder zelfs maar hun kredietscores te controleren.

Onderzoek een kredietverstrekker die u overweegt om te zien of deze betrouwbaar is. Bekijk voordat u akkoord gaat met een lening het contract, inclusief de aflossingsvoorwaarden en het rentepercentage. Als de kosten van de lening het bijna onmogelijk maken om terug te betalen, blijf dan kijken naar andere opties.

Een kredietscore van rond de 600 is voldoende om in aanmerking te komen voor een lening. Probeer saldo’s op creditcards te betalen om uw credit score zo hoog mogelijk te krijgen voordat u zich aanmeldt, of kijk of u een medeondertekenaar kunt vinden om u te helpen. Daarna is het gewoon een kwestie van uw opties vergelijken en het bedrag dat u nodig heeft tegen de best mogelijke prijs krijgen.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/