Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

5 Redenen om een kunstkerstboom te kopen

Nu het aftellen tot Kerstmis begint, zullen velen van ons zich haasten om de laatste voorbereidingen af te ronden en de versieringen in te pakken. Het is een tijd waarin velen van ons zich met stress en bezorgdheid afvragen hoe we de tijd zullen hebben om alles uit te zoeken en weer in te pakken. Als u een van de vele mensen bent die ertegenop ziet om elk jaar de kerstversiering op te bergen, kunt u overwegen om een kunstkerstboom te kopen. Kunstbomen worden elk jaar steeds populairder, om een aantal verschillende redenen. Hier zijn vijf redenen waarom u dit jaar een kunstkerstboom zou moeten kopen:

 

Het is veel makkelijker op te slaan

Als je net als ik bent, heb je moeite om een plek te vinden waar je je boom kunt opbergen als hij met Kerstmis is weggehaald. Als je investeert in een kunstboom, kun je hem elk jaar in een doos opbergen, zodat hij niet in de weg staat als hij niet wordt gebruikt. Veel van de kunstbomen op de markt worden geleverd met een speciale standaard die gemakkelijk kan worden gedemonteerd en opgeborgen. Als u een echte boom koopt, kunt u hem nergens anders opbergen. Een echte boom kan erg zwaar zijn en moeilijk op te tillen, dus kan het lastig zijn om hem op te bergen. Met een kunstboom kunt u hem gewoon op de grond laten vallen, zodat hij gemakkelijk kan worden opgeborgen.

 

Ze zijn goedkoper.

Echte kerstbomen kunnen erg duur zijn, vooral als je er elk jaar een moet kopen. Veel van hen worden te vroeg gekapt en zullen het niet tot het einde van het seizoen uithouden. Kunstbomen kunnen voor een fractie van de prijs worden gekocht en zien er vaak beter uit dan de echte! U kunt een kunstboom van hoge kwaliteit kopen die nog jaren meegaat voor een fractie van de kosten van een echte boom. U zult veel geld besparen in de loop van het jaar als je een nep-boom te kopen. U kunt ook een verscheidenheid aan kunstbomen kopen, wat veel goedkoper zal zijn dan elk jaar een echte boom te kopen.

 

Je hebt meer ruimte in je huis.

Een van de grootste argumenten tegen echte kerstbomen is dat ze veel ruimte innemen in je huis. Als je een echte boom hebt, mag je blij zijn als je een paar meter tussen de boom en het plafond hebt. Als u een echte boom hebt, zult u moeite hebben om u vrij door uw huis te bewegen. U zult gedwongen zijn om aan een tafel te zitten, tenzij deze zich in het midden van de kamer bevindt, wat het nut van een kerstboom tenietdoet. Met een kunstboom kunt u hem overal in uw huis neerzetten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij te veel ruimte inneemt.

 

Nepkerstbomen zijn milieuvriendelijk.

Echte kerstbomen zijn mooi, maar ze zijn niet erg milieuvriendelijk. Als een boom uit een arboretum komt, kan hij opnieuw worden geplant, maar veel echte bomen worden te vroeg gekapt en zullen het niet tot Kerstmis uithouden. In het Verenigd Koninkrijk komt een enorm percentage van de bomen die als echte kerstbomen worden verkocht, uit het buitenland, waar ze als commercieel gewas worden geteeld en niet worden herplant. De kunstbomen die in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn, zijn 100% recycleerbaar en ze zijn niet schadelijk voor het milieu. Als u een echte boom koopt die niet wordt herplant, bent u schadelijk voor het milieu. Elk jaar worden duizenden echte bomen weggegooid en op stortplaatsen gedumpt, waar ze nog tientallen jaren zullen blijven staan. Als u een kunstboom koopt, draagt u niet bij aan dit probleem.

 

Ze kunnen versierd worden zoals je zelf wilt.

Veel mensen zeggen dat je een echte kerstboom alleen op een bepaalde manier kunt versieren, maar dat is helemaal niet het geval. Echte bomen zijn geschikt voor alle soorten versieringen en kunnen worden versierd zoals jij dat wilt. Met een kunstboom kunt u versieren wat u maar wilt, en u hoeft zich geen zorgen te maken dat de boom overal gaat verharen. Als een echte boom verhaart, kun je daar niet veel aan doen, maar als een kunstboom verhaart, kun je gewoon de versieringen verwijderen en de boom opnieuw versieren.

 

Conclusie.

Echte bomen zijn erg mooi, maar er zijn een heleboel redenen waarom je voor een kunstboom zou kunnen kiezen. Ze zijn makkelijker op te bergen, goedkoper, nemen minder ruimte in beslag in je huis, zijn milieuvriendelijker en je kunt ze versieren zoals je zelf wilt. Als u moeilijk kunt beslissen of u een echte of een kunstkerstboom wilt kopen, overweeg dan alle voordelen van beide soorten bomen en kies de boom die het beste bij uw behoeften past.

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell