Doe het zelf tuinen
Image default
Hobby en vrije tijd

10 tips voor kerstdecoraties om de sfeer van de feestdagen te bepalen

Het kan een uitdaging zijn om uw huis er feestelijk uit te laten zien voor de feestdagen. U hoeft geen fortuin uit te geven aan decoraties of bezoekers het gevoel te geven dat ze een ijsgrot binnenwandelen om uw huis die kerstsfeer te geven. Met wat creativiteit en unieke accenten kunt u uw huis opfleuren met deze tien tips voor kerstdecoraties. Probeer dit jaar iets nieuws! Of het nu gaat om het toevoegen van een nieuw element aan een oude decoratie, of het introduceren van iets totaal anders in uw ruimte, u zult verbaasd zijn hoe slechts de kleinste verandering in routine zo’n grote impact kan maken. Lees verder om tien ideeën voor kerstdecoratie te ontdekken die uw vakantiedecoratie dit seizoen nieuw leven zullen inblazen.

 

versierde ramen

Voor velen is de eerste stap bij het versieren voor Kerstmis het ophangen van de kerstverlichting, maar er zijn zoveel andere manieren om ramen te versieren voor de feestdagen! Wikkel de kolommen en deuren in guirlandes. Als u hoge zuilen heeft, zoals in een foyer, wikkel ze dan in guirlandes voor een dramatisch effect, of hang een slinger aan de top. U kunt ook kransen draperen vanaf de bovenkant van een deur om een warm en feestelijk welkom in uw huis te creëren. Als u schuiframen op uw terras heeft, kunt u met lichtslingers een warme gloed creëren waardoor uw ruimte aanvoelt als een magische winterse oase. Als u een open haard heeft, hang er dan een guirlande boven of gebruik een krans om de bakstenen te bedekken.

 

Gebrandschilderde ramen

Decoreren met glas-in-lood is een geweldige manier om creatief te zijn met uw kerstdecoratie. U kunt het gebruiken om ramen te versieren, kleur toe te voegen aan uw voordeur, of om uw kersttafelsetting te omlijsten. In elke hobbywinkel kunt u kant-en-klare glas-in-loodmotieven vinden, maar u kunt er ook zelf een maken door een patroon tussen twee stukken glas te sandwichen en vervolgens de instructies voor het bakken van uw glas in een oven te volgen. Eenmaal afgekoeld, kunt u de stukjes in een lijst naar keuze monteren. Houd er rekening mee dat alle ramen die u versiert met glas in lood moeten worden verwijderd voordat u ’s avonds uw gordijnen sluit, zodat mensen veilig in uw huis kunnen kijken.

 

Verlichte bomen

Bomen zijn essentieel met Kerstmis, maar u kunt ze naar een hoger niveau tillen met enkele eenvoudige decoraties. Je kunt online veel voorverlichte kerstbomen vinden, maar je kunt ook gemakkelijk verlichting toevoegen aan je eigen boom. U kunt tissuepapier of stof gebruiken om de takken te bedekken en zo een decoratieve look te creëren, of u kunt doorzichtige visdraad gebruiken om lichtjes langs de takken te rijgen die subtiel zullen fonkelen als ze op de naalden van de boom worden weerkaatst. Hang kerstversieringen aan uw boom. Ze helpen niet alleen om eventuele kale plekken te verbergen, maar zorgen ook voor een warme seizoenslook waardoor uw gasten in een mum van tijd in de vakantiesfeer zullen komen.

 

Hulst en maretak

Als u een traditionele look wilt, maar met een moderne twist, probeer dan hulst- en maretakdecoraties aan uw huisdecor toe te voegen. Maretak is een plant die bekend staat om zijn vermogen om vriendschap te symboliseren. Traditioneel wordt hij gebruikt als kusdecoratie, zowel binnen als buiten. U kunt het ook door een slinger rijgen of in bloemstukken gebruiken. Maretak is ook verkrijgbaar in decoratieve plantenbakken. U kunt de plant binnen of buiten in leven houden, en hij kan nuttig zijn om ongedierte uit uw huis weg te houden. Hulst is een struik die bekend staat om zijn rode bladeren in de winter. Het is een populaire decoratie voor Kerstmis, zowel binnen als buiten. U kunt het gebruiken om schoorsteenmantels, ramen, deuropeningen, en nog veel meer te versieren. U kunt er ook kransen mee maken, of hulsttakjes door een slinger rijgen.

 

Klatergoud en gouden versiering

Klatergoud is een klassieke versiering die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Voeg het toe aan een boom, slinger of rond een deuropening om een glinsterend effect te geven aan elke ruimte. U kunt het ook langs de rand van een fotolijst draperen of zelfs rond een deurbel binden. Als u een meer subtiele look wilt, kunt u proberen goudkleurig lint rond boomtakken te binden of rond ramen te draperen. Als u op zoek bent naar een modernere look, kunt u proberen goudkleurig lint en klatergoud samen te voegen voor een gedurfde look die in elke ruimte zal opvallen.

 

Feestelijke bloemen en planten

Als je aan kerst denkt, denk je waarschijnlijk aan rood en groen, maar je kunt ook wat feestelijke kleur toevoegen met bloemen. Bloemen zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen aan een ruimte zonder andere decoraties toe te voegen, en omdat ze leven, zullen ze ook na Kerstmis nog wekenlang voor vrolijkheid in uw huis zorgen. Bloemen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, van rood tot blauw, dus u kunt elk kleurenpalet kiezen dat u maar wilt. U kunt planten ook als versiering gebruiken. Er zijn veel planten die in feestelijk rood en groen verkrijgbaar zijn. Je kunt zelfs cactussen of woestijnplanten gebruiken, als je liever een dorre uitstraling aan je decoraties geeft. Merk op dat je deze decoraties in potten moet bewaren, dus je moet er een speciale plaats voor hebben.

 

Vergeet de roterende decoraties niet

Je decoraties hoeven niet one-and-done te zijn. Je kunt de vakantiedecoraties van het ene seizoen naar het andere laten rouleren. U kunt uw decoraties opbergen in decoratieve bakken of ze ophangen aan decoratieve haken. Als u ruimtes in huis hebt die gemakkelijk toegankelijk zijn, zoals een garage of bergruimte, kunt u uw versieringen daar tijdens de warme maanden bewaren en ze tevoorschijn halen als het weer koel wordt. U kunt decoraties in gewone bakken bewaren, of u kunt decoratieve bakken vinden die een decoratief tintje aan uw opbergruimte geven. Ook kan je een bewegend Lemax kerstdorp kopen.

 

Conclusie

Er zijn zoveel verschillende manieren om je huis te versieren voor de feestdagen! Je kunt gekleurde lichtjes en feestelijke versieringen toevoegen, of het eenvoudig houden met een paar warme en gezellige accenten. Alles, van uw ramen en deuren tot uw tafelschikking, kan worden versierd voor de feestdagen. U kunt het groots aanpakken met uitgebreide displays of het eenvoudig houden met een paar feestelijke accenten. Wat u ook besluit, vergeet niet van de feestdagen te genieten! Met slechts een paar decoraties kunt u de sfeer in uw huis veranderen. Probeer nieuwe dingen uit en voeg deze tien tips voor kerstdecoraties toe om de stemming voor de feestdagen in uw huis te bepalen. Van verlichte bomen tot feestelijke bloemen, deze decoraties zullen u helpen om de kerstsfeer in elke ruimte te verspreiden.

https://www.eurofleur.nl/kerst-lemax-huisjes